čtvrtek 17. listopadu 2016

Čatní recept

A že je Indie pěkně veliká…Naučte se s námi několik druhů a povyšte podzimní stolování na hostinu par excellence! Kdybychom chtěli čatní představit někomu z. Jeho původ je v indické kuchyni, kde je běžnou součástí mnoha jídel. Oblíbené recepty na čatní : slané i sladké varianty.


Na čatní není dobrý nebo špatný recept , neexistují správné a chybné poměry surovin.

Asi největší klasikou je původní indické mangové čatní. Postup přípravy receptu. Jablka nastrouháme, cibuli a česnek nasekáme na jemno. Vše dáme do kastrolu a rozdusíme.


Přidáme ocet, cukr, koření a povaříme. Chutney z červené cibule s chilli papričkou a zázvorem podáváme jako přílohu k minutkovým nebo pečeným masům. Hľadáte recepty na prípravu čatní ?

Recept je jednoduchý. Vyberte si z ponuky najlepších receptov na čatní online. Připravte si domácí rajčatové čatní podle našich receptů : Rajčatové čatní na topinky. Domácí čatní : Sladkokyselá směs zeleniny, ovoce, koření a sušených plodů.


V Indii, odkud pochází, pod pojmem čatní. Milujete indickou kuchyni? Pak jistě oceníte následující recepty. Pro ty z vás, kteří neví, co čatní je, jedná se o polotuhou „omáčka,“ kterou . Každá jsem si jako doplněk k sýru připravily recept – já tedy pikantní jahodové čatni. Spolu s námi tam byl i sommelier Vláďa, který naše . Autor receptu : Redakce . Základní recept se přitom během doby díky Britům pozměnil, avšak takové mangové čatní prý zůstalo dodnes stejné jako v originální receptuře.


V receptech je ale vyžadován také kvůli vyrovnání chutí, proto používejte ideálně ovocné octy (jablečný, vinný), které výsledek vjemově obohatí. Nadrobno nasekejte papriku, cibuli, zázvor a stroužek česneku. Oberte mátu a koriandr ze stonků nasekejte. Najemno rozmixujte a přidejte do nádobky .

Chutney ( čatní ) jsem poprvé ochutnala u své kamarádky Fiorelly. Začala jsem hledat nové recepty na další zpracování ovoce a zeleniny v tomto stylu. Dejte zapéct do trouby na minut.


Další chutné recepty. Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl. Pro obměnu můžeme do čatní přidat i rozinky. Mango oloupeme a zbavíme pecky.


Nutriční hodnoty na recept. Evropy našla cestu z Indie přes Anglii, připravujeme z ovoce (jednotlivé druhy tvoří vždy základ čatní ), .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky