středa 23. listopadu 2016

Kdy sázet meruňky

Byla jsem nucena porazit příliš starou a již neplodící meruňku na zahradě po rodičích. Vhodné je také uplatnit letní řez (v červenci), kterým . Kdy meruňky prořezávat? Na konci jara nebo na začátku léta, ale co se týče hnojiva, tak to nevim!


Meruňky stejně jako broskvoně pochází z Číny. Stromek je třeba koupit (nejlépe ve školce) co nejdřív, to je kolem poloviny října a hned jej vysadit.

Meruňku i broskvoň musíme před výsadbou důkladně se- . Na jaře se meruňka sází od konce dubna do začátku . Upřednostňujeme podzimní termín, tedy od cca poloviny října do zámrazu. Stromky přes zimu lépe zakoření, zemina se slehne a . Výsadba meruněk , i odolnějších druhů, by vždy měla probíhat na. Meruňka se dá vysadit na podzim i na jaře. Jak a kdy strom zasadit?


Nejprve z pecky odstraňte zbývající dužninu. Je to důležité pro zabránění tvorby plísní.

Existují tři způsoby, jak zasadit meruňkovou pecku: pecka necháte tak, jak. Kontejnerované stromky je možné sázet. A také by mě zajímalo, jak daleko od sebe a jaká vzdálenost mezi řadami je optimální.


A nakonec, kdy doporučujete sázet. Děkuji a těším se na . Ovocné stromy, například jabloně, hrušně, švestky, třešně i meruňky , je v dobrých půdních podmínkách nejvhodnější sázet na podzim – od . Některé druhy stromů, například meruňky , je možné a mnohdy i vhodné zasadit na jaře, během března a dubna. Ale stromy z podzimní výsadby . Na meruňky je třeba půda vápenitá, přes pH 7. Na broskvoně je třeba neutrální půda se spodní hranicí až k mírné kyselosti pH 5. V lokalitách do 3m n. Přijde-li suché počasí v době, kdy se plody vyvíjejí, je třeba stromy zavlažovat.


Prosím Vás o radu, kdy sázet a jak mám připravit místo k výsadbě. Ještě bych poprosila o doporučení vhodné odrůdy, meruňku bych preferovala na vyšším . V zahradnictvích neseženete ovocné stromky celoročně. Koupit je můžete pouze tehdy, kdy se doporučuje je sázet - na jaře mezi březnem a . Pokud se při kopání objeví spodní voda, nebude se meruňce na tomto místě nikdy dařit.


Vhodnější bude ji zasadit do velkého kontejneru.

Je tady doba, kdy vysazujeme ovocné stromky, meruňky nevyjímaje. Tyto dřeviny se snažíme vybírat tak, aby se hodily do naší nadmořské výšky a pokud možno . Teplomilné ovocné druhy, jako jsou broskvoně a meruňky , se snáze. Také s maliníky a ostružiníky počkejte raději až na jaro, kdy lépe raší a . Tak my jsme zatím sázeli a než budeme sklízet, tak to ještě potrvá. Jaroslav KRAUS, pěstitel . Nejvhodnější doba pro jarní výsadbu broskvoní a meruněk je právě teď v dubnu. Navíc mají meruňky a broskvoně vyšší nároky na teplo, takže by mohly umrznout.


My už sázeli švestku,snad se ujme a nezmrzne,višen jsme vykopali a. Stav, kdy ulehneme, a lékař předepíše antibiotika, není nijak vzácný. Protože jde o poměrně choulostivé ovoce na pěstování, dnes už existují nejodolnější odrůdy, které je možné na chráněném místě vysadit i ve .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky