středa 23. října 2019

Řapíkatý celer uskladnění

Begonie zahrnují mnoho desítek odlišných druhů. Vedle botanického dělení. Tyto druhy a odrůdy se ve velkém množí ze semen, doma také dělením hlíz nebo řízků.


Begónii množíme listovými nebo stonkovými řízky. Po odebrání necháme zakořenit ve vlhké směsi .

Nejčastěji používáme . Nové odrůdy vznikají z výsevů semen, starší řízkujeme. Množit můžeme i kořenovými (maliny) nebo listovými řízky ( begonie ). K vegetativním způsobům množení patří také roubování. Připravený řízek – roub, se . Takto odebíráte rízek Mnození rízky Rostlinné druhy - byliny i. Osvědčené je množení listovými řízky. Ustřihněte list begónie , položte ho na vlhký, kyprý substrát a ostrým nožem v .

Listové řízky můžete nechat zakořenit i ve vodě, kdy stimulátor růstu sice nepoužijete, zato. Jestli jste list nechali zakořenit ve vodě, nový trs zasaďte do Množení. Stonkovými či listovými řízky můžeme získat mnoho kvalitních sazenic. A pak je rozdávat nebo. Nejvhodnější dobou pro množení pokojových rostlin je právě jaro a počátek léta.


Podobně koření i begónie. Množení : Množí se semenem, bylinnými řízky a dělením hlíz. Semenem se množí rostliny spíše v zahradnických firmách, protože semeno je . Množeni : Množíme velice snadno listovými řízky nebo dělením rostliny při přesazování. List po obvodu odřízneme a ořezaný jej rozřežeme na . A jediný druh – voskovka (B. semperflorens) se pěstuje pouze jednu sezónu jako letnička. Girlandy z begonie převislé.


Oddělování odnožíEditovat. Tento způsob množení je vhodný pro rostliny, které u báze vytvářejí odnože (bromélie, hvězdník, aglaonema, prodara a jiné). Jen u pěstování novinek se používají metody vegetativního množení řízky a dělením hlíz.


Semena hlíznatých begoniích se vysévají v lednu až do . V článku se dozvíte vše o propagaci fialek doma pomocí listů, řízků , dělení keřů atd.

Navíc, když je množen řízky , každý pěstitel může pěstovat zcela novou odrůdu. Velmi jednoduchou vegetativní metodou pro množení begonie jsou řízky. Pokud begonie korálová ještě chybí ve vaší sbírce, určitě si tuto pokojovku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky