pondělí 28. října 2019

Mangold řapíkatý

Z odrůd volíme rané letní Fhybridy, které vynikají vyrovnaností a mnohé z nich i rezistencí k plísni špenátové. Přezimující odrůdy špenátu jsou . Má silnou velkou rozetu, rostlina je polovzpřímená. Odolná odrůda špenátu s tolerancí vůči padlí.


Vyznačuje se rychlým růstem a pozdním vybíháním do květu, což prodlužuje sklizeň. Odrůdu Butterflay lze .

Je třeba však mezi nimi vybírat podle toho, kdy potřebujeme špenát sklízet. Samozřejmostí jsou jarní a podzimní . Pro přezimování a ranou jarní sklizeň vyséváme vhodné odrůdy špenátu v září. Pro úspěšné pěstování je důležitý výběr odrůdy. Máte rádi čerstvý špenát a chcete ho mít stále k dispozici? Zasaďte si čtyřboč neboli novozélandský špenát.


Zajistíte si nikdy nekončící přísun . Zajímavé odrůdy špenátu pro vaší zahrádku. Emilia F- hybridní odrůda vhodná pro jarní výsev.

Má středně zelené, mírně bublinaté listy, které . Upravuje se také podobně jako špenát , má však jemnější strukturu i chuť. Listové odrůdy mají slabé řapíky a mohutné tmavě ze- lené nebo fialové listové . Na trhu existuje celá řada odrůd špenátu. Semena špenátu , odrůda BIO - Matador, balení gramů, raná odrůda , vhodná pro jarní i podzimní sklizeň, výnosná odrůda s odolností vůči vybíhání do květu . Spinacia oleracea) je poměrně rychle rostoucí, jednoletá rostlina. Existují odrůdy se světle zelenými až sytě zelenými listy, . Polopozdní odrůda špenátu vhodná pro jarní i podzimní výsev.


Tato odrůda je vhodná převážně pro jednorázovou sklizeň. Lístky se musí trhat ještě před rozkvětem. Ve špenátu se nachází široká škála živin.


Co znamená označení F1: Označení Fnesou hybridní odrůdy jenž jsou vyrovnanější, výnosnější, často více odolnější k. Je známo odrůd špenátu. Daří se mu v humózní půdě. Konzumujeme jej vařený nebo dušený. Je vhodná ke sklizni mladých listů, lze ji pěstovat během . Detailní popis produktu.


Sám název naznačuje původ této odrůdy špenátu.

Matador je polopozdní odrůdou špenátu , který je vhodný pro jarní i podzimní výsevy. Rostliny této odrůdy špenátu jsou středně velké a mají . Osivo polopozdní hybridní odrůdy špenátu setého. Určený pro celoroční pěstování.


Jinak je možné listy uchovat zmrazením. Jestliže použijete různé odrůdy , můžete pěstovat špenát prakticky po celý rok. Charakteristika rostliny.


Pro zahrádkáře je ale důležitější dělení podle typu a struktury listu - na špenáty hladkolisté a bublinaté. Intenzivní šlechtění moderních odrůd špenátu probíhá od. Pro výsadbu v srpnu vyberte tyto odrůdy špenátu : Stoické.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky