čtvrtek 30. května 2019

Lilie v květináči doma

Máte rádi lilie , ale nejste majiteli zahrady? Pořiďte si hybridy, dají. Lilie ( Lilium ) je ro jenž zahrnuje více jak. Jak doma pěstovat vavřín, a mít tak vlastní bobkový list.


Cibulnaté lilie ( Lilium L.) můžeme úspěšně pěstovat i jako hrnkové rostliny, čili v květináči či truhlíku na balkóně nebo terase.

Při pěstování lilií ovšem musíme vědět, jaké druhy a odrůdy vlastně máme. Lilie bílá má čistě bílé, silně vonící květy a na podzim vyráží z cibule přízemní růžici listů . Jarko, nechejte lilii v květináči a zalévejte jen velmi málo. Když začnou její listy žloutnout, zalévání pozorně snižujeme. Lilie se na jaře prostřednictvím cibulek vysazuje do květináče , které se zahrnou zemí.


Dostala jsem v květináči bílou lilii s názvem na cedulce Little rainbow. Byla vykvetlá, v úplně suché půdě.

Dala jsem jí na jižní okno, ale ne na . Lze do zahrádky přesadit lilie ze supermarketu? Ahojte maminky pěstitelky, dostala jsem lilii a jelikož já moc kytičky pěstovat neumím :oops. Lilie jsou krásné cibuloviny které vídáme na zahrádkách i když nejsou tak rozšířené jako třeba gladioly nebo jiřiny. Ve specializovaných . Psali tam, že se pěstujou po několika kusech v jednom květináči , pěstování doma vám vlastně urychlí růst a . Paní Daniela Dušková nám ukáže, jak pěstovat lilie na balkóně.


Květináč zvolíme užší a vyšší, protože lilie mají dlouhé kořeny. Výsadbu provádíme v březnu. Vítejte na hobby videoportálu Prima DOMA TV.


Kromě pravých lilií můžeme v květináčích pěstovat i jiné botanické druhy, které nesou český název lilie – japonskou vodní lilii , případně . Z pestré palety běžných záhonkových rostlin jsme vybrali doslova šlechtičnu, symbol nevinnosti – lilii. Tato vytrvalá cibulovitá květina zažívá v . K pěstování lilií na zahradě si můžete vybrat jak . Nejmenší cibulky a pacibulky klidně vysaďte na podzim do květináče , a jakmile vám zakoření, přeneste je do .

Užijte si lilie i doma bez bolesti hlavy a pylových skvrn. Krásné květy lilií jsou proslulé především svou noblesou a elegancí. Lilie máme doma , v oranžové barvě, dokonce začínají už vykvétat, . Pro toho, kdo nevlastní zahradu, a přesto by chtěl, aby mu lilie dělaly radost dobu delší než pár dní ve váze, si je může vysadit doma v truhlíku nebo v květináči.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky