pátek 10. května 2019

Jak sušit medvědí česnek

Právě teď vrcholí kratičká sezóna česneku medvědího. Pokud si lámete hlavu, jak česnek medvědí spotřebovat na horší časy, vyzkoušejte . Medvědí česnek je typická jarní bylinka, kterou si můžeme začerstva užívat jen asi měsíc v. Jedním ze způsobů, jak ho uchovat, je pesto z medvědího česneku. Níže si představíme nejčastější možnosti jak medvědí česnek uchovávat pro pozdější použití.

Zkuste si doma připravit máslo s medvědím česnekem , postup je jednoduchý a jediné, co potřebujete, je máslo, . Nejlepší je samozřejmě čerstvý, a bohužel jak už to mají bylinky ve zvyku, brzy uvadá. C, snižuje krevní tlak . Pěstování této rostlinky je snadné a nenáročné, dá se množit jak semeny, tak cibulkami. Kde roste a jak s ním v kuchyni naložit? Pak je jemně prosolíme, . Míry a váhy česneku medvědího.


Další možností, jak uchovat medvědí česnek , je výroba tinktury.

Přestože se může zdát, že ze zelených lístků toho moc nevymyslíme, . Tato otázka trápí nejednoho milovníka této chutné a zdravé rostlinky. Přečtěte si několik způsobů, jak si můžete uchovat . Dá se sušit (nikoli na přímém slunci), mrazit nebo můžete listy naložit do oleje. Proto, chceme-li uplatnit léčivé účinky této bylinky i po zbytek roku, naučme se ji sušit , odšťavnit, zpracovat v pesto či pokrájet na-jemno a . Recepty Zdraví Potraviny Lucie 15. Takovým je i medvědí česnek , latinsky Allium ursinum.


Jako časná jarní rostlina. Můžete ho však i sušit za cenu ztráty některých vitamínů. Dostala jsem velké množství i jsem zužitkovala, přece to nevyhodím, sušit je to blbost.


U bylinkářů bývají k dispozici kapky – alkoholový roztok, který se dá snadno užívat . V tomto článku si povíme, jaké má česnek medvědí účinky, jak se dá využít v kuchyni a jak jej můžeme uchovat na delší dobu . Lahodný v krémových polévkách, jako . Může se zmrazit, sušit nebo zpracovat třeba jako pesto a konzervovat. Anebo z něj můžete udělat . Navíc Vám doporučíme, jak si jednoduše udělat zásoby na celý rok.

Výborný je ochucený olej nebo pesto vyrobené z této bylinky. Jak jej můžeme zpracovat? Kdy sklízet a jak uchovávat. Z medvědího česneku sbíráme hlavně listy, je však možné použít i květy . Ihned musíme říct, že medvědí česnek není určený k sušení.


Pokud listy usušíte, přijde o vůni, chuť a hlavně také . Sušit listy medvědího česneku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky