čtvrtek 30. srpna 2018

Koriandr kvete

Plod je kulatý a hnědožlutý. Koriandr kvete v období června a července. Bylinky na kuchyňském okně neslouží jen při vaření, ale přinášejí i čerstvou vůni a svěží půvab.


Bílé květy mohou mít růžový nebo fialový podtón. Vytvářejí vrcholové okolíky a okolíčky. KORIANDR kvete bíle či růžově, semena sklízíme po dozrání.

Pochází ze Středomoří. Vyžaduje slunnou polohu, dobrou půdu a dostatek vláhy. Kvete od června do září. Cenné je, že rostlina dlouho kvete. Podívejte se jaké má koriandr účinky na zdraví a jak jej můžeme využít v kuchyni.


S trochou nadsázky můžeme říct, že koriandr je starý skoro, jako lidstvo samo. Rostlina je nenáročná na . Od pradávna se pěstoval v Egyptě, Indii a Středomoří, kde také .

Květiny jsou drobného bílého květu. Jen ojediněle se mohou . Při klasickém jarním výsevu rostlina, která může dorůst výšky až jednoho metru, kvete bíle či růžově v červnu až červenci. Listy nepříjemně páchnou. Lze vysévat na husto, . Užitečné části: pro . Plody jsou světle hnědé, kulovité dvounažky. Předmětem sběru je list a plo v jihovýchodní.


Coriandrum sativum L. Vzrůstem připomíná kopr nebo anýz. Naše cena ‎: ‎Kč (Nejsme plátci DPH) Jak pěstovat bylinky: Tymián, rozmarýn a koriandr. Egypt máme spojený spíše s pěknou dovolenou, Indii zase s fakíry a krotiteli hadů. Těmto místům ale vděčíme ještě za něco. Za koriandr , který . Sběrnou částí jsou plody a listy koriandru, které se . Koncem léta dozrávají aromatická semena.


Od června do srpna kvete kerblík bílými okoličnatými květy. Trio výtečných bylinek do truhlíku: Zasejte kopr, koriandr a roketu .

Linalon, obsažený v koriandru, omezuje růst bakterií a hub, . Plodem je kulatá hnědá dvounažka velikosti pepře. Popis: Jednoletá bylina s hladkou lodyhou v horní polovině větvenou, dorůstající až cm .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky