čtvrtek 30. srpna 2018

Kopřivový výluh na mšice

Skvěle účinkuje nejen proti mšicím , ale taky jako odpuzovač mravenců, kteří si mšice na mladých výhonech stromů, keřů nebotrvalek „chovají“. Někdo používá výluh z kopřiv jako zálivkové hnojivo pro rostliny, ale do hnojiva se přidávají ještě další plevele. Kopřiva roste na okrajích . Na mšice použijeme výluh z kopřivy: kilogram posekaných listů zalijeme pěti litry vody a necháme je tři dny louhovat.


Navíc kopřivový výluh je i účinné přírodní hnojivo. Stejně jako kopřivy lze použít pelyněk, česnek nebo kostival.

Těm se při postřiku musíte vyhnout. Vratič obecný je rostlina rostoucí . Mšice znehodnocují rostliny, které pěstujeme. Kousavý výluh , který si vyrobíme, mšice zaručeně zlikviduje. Výluh při každotýdenní zálivce řeďte v poměru díl kopřivového. Napadlo vás někdy, co se v únoru děje s pokojovými rostlinami?


Je to nejen ideální měsíc pro jejich přesazení, ale také pro jejich kontrolu. Hnojte výluhem z kopřiv, připravit se dá snadno a rychle!

Výluh z kopřiv je některými pěstiteli doporučován také jako přípravek na ochranu proti mšicím. Neředěný výluh z kopřiv pomáhá proti mšici listové či mravencům (pokud se jím opakovaně prolévají jejich cestičky). Pelyněk je vhodný i na bylinky, které se chystáte využít v kuchyni. Pokud se chystáte sprej použít na . Je to proto, že mšice usazené na rubové straně z listu sají šťávu a tím rostlinu připravují o důležité živiny a. Oblíbeným a letitým receptem je výluh z tabáku. Podobným způsobem lze připravit i kopřivový či pelyňkový nálev.


Nejlepším základem každého rostlinného hnojiva jsou kopřivy – kopřivový výluh prospívá zelenině i květinám. Obsahuje velké množství dusíku . Tento nálev je účinný proti mšicím a sviluškám. Rozdrobte kopřivové listy se stonkem (ne kořen) a nechte je vyluhovat ve studené vodě. Protože jejich výluh obsahuje velké množství dusíku, prospívá zelenině i. Tímto čerstvým neředěným výluhem pak postřikujeme rostliny napadené mšicemi. Slupky z několika cibulí zalijte.


Použít jako postřik kopřivový výluh je ideálním řešením zejména pokud vás trápí mšice. Podobně jako kopřivovou jíchu lze jíchu připravit také z vylámaných. Vyrobíte si z ní skvělé hnojivo nebo postřik proti mšicím.

Pomůže vám dokonce zlikvidovat mšice. Odvar je prostě odvar. Výluh přeceďte přes sítko nebo punčochu. POUŽITÍ: Proti molíku česnekovému a mšici makové.


Roztokem postříkejte rostliny a po několika dnech opakujte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky