úterý 20. února 2018

Výsev trávníku postup

Přitom výsev trávníku není nijak složitý. Proto je vhodné realizovat výsev trávníku na jaře nebo v pozdním létě. Pravidelné sekání podporuje strukturu trávníku a napomáhá k tomu, aby trávník houstl a . Dobře udělaný výsev znamená, že se trávník bude při správné péči neustále zlepšovat. Když jste si zvolili druh trávníku a vybrali osivo, můžete se pustit do práce.


Ptejte se specialistů na postup zakládání trávníků. Přímý výsev může být ekonomičtější než pokládání travního koberce. Na výsev trávníku větších výměr použijte raději služeb profesionálních realizátorů. Při plošných dosevech je postup obdobný, na čistou travnatou plochu bez . Předpěstování rajčat a paprik doma - jarní výsev - Duration: 11:20.


Travní směs vybereme podle nároků na . Rozměry a tvar trávníku závisí na velikosti a stylu naší zahrady: trávník s oblými okraji se hodí pro neformální uspořádání, zatímco rovné linie . Vzhled trávníku by měl korespondovat se stylem domu a vysazených. Oseva Uni Choceň - drobné balení - rady pro založení trávníku. Jinak volíme raději jarní výsev v dubnu až v květnu, kdy bývá v půdě ještě dostatečná zásoba.


Tento postup zamezí případnému nárůstu plevelů do nového trávníku. Následne zalejte pôdu na novozaloženom trávniku jemnou hubicou alebo . Příprava vrchní vrstvy půdy pro výsev travních semen. Postřik se neaplikuje.


Nový výsev je nejjednodušší a nejhospodárnější cesta k pěknému trávníku. Po osetých plochách se sice nebudete moci zhruba šest týdnů procházet, ale potom. Trávník zakládáme většinou jako dlouholetou zahradnickou kulturu a proto je třeba dodržovat určitý postup a pravidla. Podzim je ideální pro založení hustého zeleného trávníku.


Pro výsev je tedy ideální doba od začátku září do desátého října, nikoli však. Před výsevem vylepšíme pozemek přídavkem minerálního hnojiva typu NPK . Estetickou funkci trávníku můžeme nejlépe přirovnat k úloze koberce v bytě. Půdu na celé ploše zakládaného trávníku zořeme nebo hluboce zryjeme a odstraníme z ní kameny a především u. Málokdy jsme blíže k zemi než při pobytu na trávníku. Další praktickou metodou je smíchání osiva s pískem a jeho výsev pomocí sypacího vozíku.


Nejvhodnější dobou pro výsev trávníku jsou jarní měsíce (duben-květen) či konec léta (konec srpna-září). Hobby › Zahrada hobby. Pro dobrý výsev by měla být teplota půdy nejméně °C.


Všechno, co jste chtěli vědět o založení trávníku. Od půdního profilu, přes jeho úpravy až po výsev travního osiva. Kde a kdy trávník založit.


Odvážíme si vypočítané množství osiva podle velikosti plochy a můžeme provést výsev. Při výsevu systematicky procházíme přes pozemek a rozhozem osivo .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky