čtvrtek 15. února 2018

Agáve květ

Během kvetení ze středu rostliny vyraší vysoký kmen („stožár“) s květy na konci. Třída ‎: ‎ jednoděložné ‎ (Liliopsida) Čeleď ‎: ‎ chřestovité ‎ (Asparagaceae) Agáve obecná – pedie cs. Na konci svého života vysílá rostlina vysoký, rozvětvený stonek plný žlutých květů. Květ může dosáhnout celkové výšky 8-m.


Před domem totiž právě kvete agáve obecná a její květ sahá až do tří.

Botanická zahrada v Liberci přišla o cennou agáve , která v přírodě roste jen v některých oblastech Mexika. Dvacetiletý exemplář právě začínal . Hledejte obrázky na téma Květ Agáve. Tu si asi doma nevyrobíte, ale věřte, že všechny druhy agáve mají jedlé listy i květy , které navíc . Agáve jsou typické polopouštní rostliny subtropů. Květ : květenství vysoké až metrů, kvete jednou za život, květy jsou zvonkovité.


A letos agáve všechny překvapila.

Koncem dubna začal růst stvol a nasadila ke květu ,“ říká Alena. Pod jedním z nich právě vykvetlo agáve — květ utkvěl na silné lodyze a triumfálně se vznášel nad vodou. Vytahuje mapu ostrova a zvažuje možnosti. Jejívětvejsou na rozdíl od agáve sehnuté kzemi.


Obrovské květenství s ežlutými květy dorůstá do metrů. Květ se objeví na dlouhém rychle rašícím stonku. Květy mají zvonkovitý tvar. Jakmile Agáve odkvete, vytvoří se plody. Poté rostlina odumře.


Roste dál z bočních . Není potřeba členství. Tamní 42letá agáve pouštní začala kvést. Ve středoevropských klimatických podmínkách to je výjimečná událost.


Líbí se vám tento článek? Prosíme, podpořte nezávislou žurnalistiku.

Smyslem Svobodného fóra a deníku FORUM je přispívat ke kontrole . Skutecnou raritou se v p0- sledních dnech pyšní Antošovice. Na zahrade rodiny Jaloviecuových totiž vykvetla agáve , cožje opravdová vzácnost. Dekopanel modrý kvet agáve.


Našemu kamarádovi Vlastíkovi z Brna vykvetl po letech překràsný… Zkoukni video KVĚT AGAVE na You. Agave parviflora v plném květu 26.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky