úterý 13. února 2018

Dendrobium nobile péče

Pro domácí pěstování se hodí bazalka zelená i červená. Tak tato bylinka se snad ani venku pěstovat nedá. Doma se jí daří výborně, rychle klíčí, stačí jí . Jsme zvyklí pěstovat je na záhonu, kde však zimu většinou nepřežijí.


V zimě je pak můžete dle libosti využívat a na jaře znovu bez obav zasadit ven do.

Pro bazalku je důležitá vláha, tu jí dopřávejte opravdu pravidelně. Sem řadíme bazalku , kopr nebo kerblík. Při domácím pěstování se péče o různé druhy bylinek nijak zvlášť neliší.


Vždy je třeba pamatovat na . Pěstování bylinek je totiž poměrně nenáročné, a to dokonce i v. Kdo by neznal nejoblíbenější italskou bylinku. Bazalka : skvělá nejen do italské kuchyně.

I vy si můžete bazalku vysadit doma. Zasaďte ji spolu s balkónovými rajčaty, . Zkusit si doma vypěstovat můžete třeba bazalku , pažitku, šalvěj, mátu, . I v zimě můžeme doma pěstovat bylinky, obohatit jimi své pokrmy a. Vypěstujeme si zde tymián, majoránku, dobromysl, rozmarýn, levanduli, petržel, saturejku, šalvěj, meduňku, pažitku, kopr, koriandr, ale i bazalku , . V zimě , kdy náš organismus trpí na nedostatek vitaminů způsobený vnějšími vlivy a uspěchaným životním stylem, si například bazalku , majoránku . Jak pěstovat bazalku v zimě. Těšit se z čerstvých bylinek nemusíte jen přes léto, když vám rostou na zahrádce. Při pěstování zeleniny na přirychlování bylinek jsme od listopadu odkázáni na skleník nebo truhlíky. Snadno je můžete pěstovat i doma.


Díky truhlíkům máme možn. Doba sázení je celkem jedno, protože rostlinu budeme držet v květináči doma a nebudeme ji vystavovat zimě a nepříznivým povětrnostním podmínkám. Môžem si bazalku teraz presadiť do črepníka a pestovať ju v zime na okennom parapete?


Ako dlho vydrží bazalka svieža v záhrade? Pažitka do polévky nebo čerstvá bazalka na mozzarellu prostě patří. Bazalky se nemusíte vzdát ani v zimě - pěstujte ji v květináči.

V bytě můžete přes zimu pěstovat mátu, majoránku, šalvěj, tyminán, pažitku či . Bylinky pěstované v zimě obohatí naši kuchyni o množství chutí. S úspěchem můžeme doma pěstovat pažitku, kerblík, bazalku , rozmarýn, tymián, řeřichu aj. V supermarketu jsem si koupila bazalku a po pár dnech mi uschla, napsala. Pokud byste je chtěli pěstovat dlouhodobě, je třeba rostliny přesadit,.


Po zimě můžete bylinky zasadit na zahradu. Pěstovat můžete, mimo seznamu níže, také byliny jako rozmarýn, bazalku , oregano, šalvěj a další. Také si pěstujete bylinky doma na okně a nejste spokojeni s výsledky ? Paní Veronika Muellerová doporučuje.


Doporučuje se pěstovat bazalku na jižním okně, chraňte ji . Vysazujeme ji během května, ale musíme dávat pozor na přízemní mrazíky, kterým bazalka. Bazalku můžeme pěstovat venku vysazenou přímo do záhonu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky