úterý 9. ledna 2018

Kousnutí od blechy

Vzhled blešího kousnutí. Pro blechu je typické, že si na kůži vytváří cestičky, štípance se proto obvykle vyskytují v řadě a blecha kousnutí většinou . Jak vypadá kousnutí od blechy ? Dalším škůdcem, jehož návštěva vás může nepříjemně potrápit, je blecha. Kousnutí blechou svědí a připomíná štípnutí od štěnice nebo komára.

V Česku, kde patří mezi . Ani zkušený lékař často nedokáže určit . Většina lidí jejich kousnutí necítí, protože při vpichu vstříkne do těla látku s anestetickými účinky. Takto dokáží sát krev bez přerušení až deset minut. Jak ošetřit kousnutí od blechy.


Pokud máte v domě psy nebo kočky, pak jistě víte, že blechy si je mohou stopnout a dostat se do vašeho obytného prostoru. Dobrý den, dneska ráno jsme na mojí sestře našli kousance, nejspíš od blech.

Máme doma kocoura, toho jsme však odblešily docela nedávno . Po kousnutí blechami stačí ranky umýt peroxidem vodíku, okoupat se a oblečení vyprat při vysoké teplotě. Okamžité uvědomění – Kousnutí blechou je obvykle cítit okamžitě, přičemž jedna blecha často kousne dvakrát nebo třikrát do stejného místa. V minulosti byla nejrozšířenějším parazitem blecha obecná, v dnešní době však převažuje výskyt blechy psí (Ctenocephalides canis) a . Možná již nyní jste si jisti, že jste byli pokousáni blechou. V takovém případě nás. Od ostatního hmyzu se bleší kousnutí pozná tak, že blecha si dělá většinou takové cestičky, kde vás pokouše.


To znamená, že se ráno vzbudíte . Zatímco některé lidi blechy ignorují, na jiných hodují a zanechávají jim na kůži svědivé, červené často hnisající štípance. Přinášíme odpovědi na vaše bleší otázky: Může blecha psí na člověka? Je to kousnutí od blechy nebo od komára? Jak se účinně zbavit blech?


Jedná se o nadměrnou, hypersenzitivní reakci kůže na bodnutí blechou. Výsledkem je zánět, proto se alergii na bleší kousnutí také říká bleší . Jedna jediná totiž může kousnout až 400krát denně. Každé z těchto kousnutí zvyšuje riziko vzniku alergické reakce.

Navíc blechy přenášejí celou . Používáme moderní přípravky, na které nejsou blechy rezistentní. Kousnutí od blech svědí a připomíná štípnutí od štěnice nebo komára. Podobně jako u vašich domácích zvířat, bleší kousnutí je spíše problémem následné svědivosti. U zvířat je tento jev spojen s drbáním a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky