čtvrtek 16. ledna 2020

Zelná úsporám

Zmlazovací řez u třešní nebývá příliš úspěšný. Nicméně když strom dal tak výrazně najevo svou vitalitu, tak by měl dostat šanci. Nejvhodnější období pro řez. Ukázka jarního řezu třešní od založení koruny až po vzrostlý strom.


Při sklizni třešní v létě nezapomínejte na provedení letního řezu, kterým se strom zmladí a odstraní případné suché větve. Materiálu bývá často .

Správný a pravidelný řez zaručí, že strom či keř bude zdravý a úroda bohatá. Jak se liší řez jabloní od řezu třešní a . Konec července nebo srpen jsou optimálním obdobím pro řez třešní , višní, meruněk, broskví, mirabelek, raných slivoní a dalších peckovin, které . Za cca týdny odstraníme zbytek výhonů. Na stromku tedy zbyde výhonů, které budou tvořit budoucí korunku.


Výchovný řez trvá - roky. V tomto videu najdete odpovědi jak na řez letních peckovin. Odpovede ste sa zrejme nedockal preto, lebo stlpovite sa ovocniny (jablone) .

Správný řez třešní je důležitý, aby nám zůstal stromek menšího vzrůstu. Pokud máte na zahradě třešeň, tak jistě. Nedávno jsme třešně sklidili a rádi bychom náš strom trochu zmenšili tak, aby bylo snadnější jej česat, ale i aby byla snadnější ochrana plodů . EZTŘEŠNÍ Třešním se daří na lehčích, hlubokých propustných půdách,. Třešně není třeba pravidelně řezat.


Má-li vyvinutou korunu, není ji třeba pravidelně řezat. Myslete hlavně na řez větví, které zahušťují . Korunky třešní jsou řidší a plodí na dv. Základní řez v prvním roce po výsadbě děláme hlubší.


Zpravidla jde o korunku, která . Svou pozornost bychom měli zaměřit na řez ovocných stromů. Budete se divit, ale klidně už při sklizni a nebo hned po ní! Kdy provádět řez třešní ? Peckoviny - třešně , višně, meruňky, slivoně, ryngle, broskvoně.


NIKDY NEPROVÁDÍME v ZIMNÍM a KLIDOVÉM . Bývají to mohutné stromy, na kterých se uplatňuje často pouze výchovný řez , který se provádí na jaře asi dva týdny před kvetením stromu. U třešní , višní, meruněk a raných slivoní děláme letní řez co nejdříve po sklizni. Není nebezpečí, že by stromy po něm trpěly klejotokem.

Tvarují se proto jen v nejnutnější míře, kdy se odstraňují . Stříhání peckovin, Malina stříhání, Stříhání tújí, Kanadská borůvka - zazimování, Stříhání hortenzie, Hortenzie velkolistá - pěstování venku, Řez vinné révy pro . Višně - úvod - Řez - Odrůdy. Višeň není tak náročná na kvalitní půdu a teplo jako .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky