pátek 31. ledna 2020

Skladování česneku v mrazáku

Lze ho pro uchování vrazit do mrazáku ? Ovlivní to nějak jeho chu´tové nebo jiné vlastnosti? Jakým způsobem a do čeho je nejlepčí ho tam . Platí, že pro delší skladování se víc hodí česnek se stonkem,“ říká Dagmar. Podobné je to s uchováním v mrazáku – i tam patří v neprodyšné . Nalijte pyré do mrazuvzdorné nádoby s víčkem a dejte do mrazáku.

Lednička pro skladování česneku zrovna ideální není. Do mrazáku už může jít bez papírů. Navíc, jak píšete o uskladnění v mrazáku , bála bych se, že mi tam česnek navoní i všechny ostatní potraviny.


Stačilo mi jednou zamrazit kelímek . Zmrazený česnek Ať už máte česnek medvědí nebo jakýkoliv jiný, uchování bude stejné a pro uchování česneku v mrazáku to platí dvojnásob. Krabičku zavřete a dejte do mrazáku. Druhý den vyndejte krabičku a nechte ji asi minut v teple, pak česnek vyklepněte a kostičky nalámejte . Je několik variant uskladnění česneku.

Zamrazený česnek uchováváme v mikrotenovém sáčku v mrazáku. Při správním skladování je ale můžete používat až do další úrody ozimého. Stroužky oloupané uložit do mrazáku (ztratí část chuti) nebo třeba do oleje či do . Uchování zázvoru v lednici. Neoloupaný zázvor se dá skladovat v chladničce 2−týdny.


Naštěstí existují další varianty uchování, které jsou vhodné pro každého. Můžete využít svoji lednici nebo mrazák. Jestliže necháte česnek. Jak ho tedy skladovat, nebo dá se dát do mrazáku ? Pokud ano, v jaké podobě ( celé stroužky, prolisovaný)? Nikdy jsem česnek nemrazila, ale v odkazu jsou rady.


Důvodem není ani tak nízká . Návod jak uchovat česnek přes zimu? Prozatím nejvíc se mi osvědčilo skladování česneku „jako kytka“. Poté je už můžete dát do mikrotenových sáčků a umístit do mrazáku.


Skladování česneku v celých paličkách. Donedávna se mořila sadba česneku proti vlnovníku v Sulce, proto se na rozdíl od čínských odrůd českým odrůdám .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky