čtvrtek 13. června 2019

Jak vyvazovat okurky

Hadovky lze vyvažovat na tyče, dráty, rošty, sítě apod. Rychlý a pohodlný způsob je provlékání narůstající rostliny do ok dvojitého . Pojďme se na vyštipování okurek podívat zblízka. PŘEDPĚSTOVÁNÍ SADBY, TERMÍNY VÝSADBY OKUREK VYŠTIPOVÁNÍ.


Místo pěstování okurek.

To platí pro všechny typy salátových okurek , protože tvoří velké množství zelené hmoty a plodů. Pěstujeme okurky — Polopatě, Řekneme si vše o správném pěstování okurek a také doporučíme vhodnou odrůdu. Okurka se musí opřít.


Proč vertikální pěstování okurkám svědčí? Protože okurka je popínavá liána, a když . Aby se vám okurky nepolámaly, je dobré přidat ke každé oporu a přivázat je. I jednotlivé stonky s plody pak můžete vyvazovat . Menší podíl práce – polní okurky není třeba vyvazovat , nezbytně nutné není ani zaštipování.

Dlouhá sklizeň – při dobrém počasí plodí okurky až do poloviny října. Dneska jsem to vyvazoval cca dvě hoďky. Chcete-li sklízet skleníkové okurky z letního rychlení v červnu, je nejvyšší čas začít s výsevem ještě v dubnu.


Nechtějí vám okurky příliš plodit? Začínají žloutnout a hnědnout od špičky, čili plesnivět, již malé, teprve vyrůstající plody? Listy jsou napadené . V tuto dobu vrcholí sklizeň okurek – nakládaček i salátovek a sběr i zpracování okurek je na každodenním programu. Věřili byste, že i salátové okurky nebo hadovky lze s úspěchem vypěstovat na Vašem.


Kosmická loď plná zeleniny. Pokud budete postupovat podle určitých pravidel a seznámíte se s nároky jednotlivých rostlin, dočkáte se bohaté . Pokud pěstujete ve fóliovníku či skleníku salátové okurky - hadovky a máte problémy s padlím, tento způsob vám umožní omezit až úplně odstranit tento problém . Na pomoc si pozvali odborníka Jana Prášila, aby jim doporučil, jaká semena okurek mají zvolit, jak je vysít a vysazovat. Rostliny je potřeba vyvazovat k opoře. Chceme umožnit pěstitelům okurek pěstování vlastních semen a udržování vlastních oblíbených odrůd. Zeleninová zahrada bez rajčat, okurek a paprik by byla jako rybník bez vody.


Nemusíme je vyvazovat a vyštipovat. Ocelový vyvazovací drátek v plastu do kleští Zanon ZL-25.

Ocel není biologicky rozložitelná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky