středa 26. června 2019

Druhy soustruhů

Obrobek na těchto strojích je upnut mezi dva hroty (proto hrotové soustruhy ): jeden je upevněn v pracovním vřetenu a druhý v koníku. Soustruhy pro obrábění kovů . Velikost soustruhu je . V praxi se můžeme setkat se soustruhy hrotovými ( univerzálními), čelními, revolverovými a svislými (karusely). Druhá část obsahuje výpočty a konstrukční provedení vřetene soustruhu.

Jaké jsou hlavní části soustruhu? Vyjmenuj druhy soustruhů ! Vlastními slovy popiš ustrojení pracovníka u soustruhu? Pakliie ovsem k tomuto soustruhu zaroveñ nechaváme zhotovit jeätè jeden soustruh, ktery umístíme v dílnè, je tento druhy soustruh eistou investici. Svislé soustruhy – karusely - jedno či dvoustojanové.


Pakliže ovšem k tomuto soustruhu zároveň necháváme zhotovit ještě jeden soustruh, který umístíme v dílně, je tento druhý soustruh čistou investicí. Text určen pro studenty 1. Základy soustružení, druhy soustruhů.

Podstata soustružení. V tomto případě si můžete zakoupit soustruh do garáže. Německá firma neuvádí dodání.


Pokud máte zkušenosti, lze jej použít pro práci na částečný úvazek. Mimo to můžeme na soustruhu konat zvláštní operace jako válečkování, vroubkování, okružní frézování závitů aj. K čemu se soustruhy používají? Klíčová slova: soustruh , soustružnický nástroj, soustružení, obráběný materiál. Na stroji lze řezat všechny dané druhy závitu s velkým rozsahem stoupáním.


Univerzálnost soustruhů zvyšuje možnost použití zvláštního příslušenství. Ten pojíždí, přebírá součást od prvního pro obrábění z druhé strany. Takto je i možné ve dvou vřetenech nezávisle obrábět, jako na dvou soustruzích. ANOTACE: Prezentace slouží žákům k seznámení se s jednotlivými druhy soustruhů , popis základních částí hrotového soustruhu, rozdělení soustružnických . První byla zvažována na vačkovém automatu, druhá varianta popisuje výrobu produktu na CNC soustruhu.


Hrotový soustruh má . Následně bylo zhotoveno technologicko – ekonomické . Historie soustružení - typy soustruhů. Princip podle obrázku (konec 14. stol.) se neliší od soustruhu poháněného lukem (ovinutá šňůra, střídavá rotace obrobku).

Leonardo da Vinci poskytl oproti. Těžké soustruhy jsou větší než ostatní druhy soustruhů , jako jsou hrotové nebo běžné soustruhy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky