pondělí 29. dubna 2019

Pěstujeme papaju

Ze semínek si pak můžete vypěstovat vlastní rostlinu, která v bytě dává i plody. Pro pěstování papáji je vhodný výživný zahradnický substrát. Plod Papayi obsahuje velké množství černých kulatých semen.


Klíčivost semen papáji je velice vysoká. Palmová tykev neboli papája (Carica papaya), je vytrvalá dvoudomá. Její planou formu neznáme, ve Střední Americe jsou . Doma lze papáju vypěstovat ze semen, potřebuje však dostatečnou vlhkost a teplotu.


Už vás také nudí švestky, hrušky a jablka? Chcete mlsat cizokrajné dobroty z vlastní . Roste velice rychle a za půl roku po vzklíčení dosahuje výšky asi m. Plodit začíná již třetím rokem a vyprodukuje ročně 30 . Toto mléko se využívá při výrobě různých léků. Tu sú rady pre pestovanie papáje.


Pestovatelia vo svojich záhradkách sa dnes už neboja pestovať papáju. Preto papáju pestujeme hlavne v skleníku. Proto papáju pěstujeme hlavně ve skleníku. Aby papája rodila, je potrebné jej vytvoriť tropické podmienky.


Ačkoliv je papája původně dvoudomá, kultivary pěstované v současné době mají kromě samčích květů i květy oboupohlavné, ze kterých se vyvíjejí plody – žluté . Papája jako pokojová rostlina. Pěstujete někdo úspěšně papáju ? Ahojky, po několika nevydařených pokusech . Nyní se pěstuje celosvětově v tropických nebo subtropických oblastech jako jsou . V zemích, kde se papája pěstuje , se můžeme setkat s plody dlouhými až cm. Odporúčame výživný záhradnícky substrát, . Plantago psyllium Tato rostlina, známá též jako melounový strom, se pěstuje především. V lékařství se papája hojně používá též k hojení ran a reparaci kůže.


Plody papáji obecné jsou pěstovány především v tropických oblastech. Jejich export přitom není úplně jednoduchý, neboť . Rostlina papayi připomíná palmu a je velice dekorativní. Nejvhodnější půdou pro výsev semen papayi je výživný zahradnický substrát, který . Pěstování avokáda vyžaduje velkou dávku trpělivosti.


Kořeny se totiž vytvoří zhruba po sedmi týdnech, po dalších pěti týdnech pak pecka . Plody mexického typu se nyní pěstují ve Španělsku. Přestože roste v tropických oblastech, je pěstování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky