pondělí 15. dubna 2019

Jak skladovat fenykl

Jde o takzvaný sladký, nebo hlíznatý fenykl. Fenykl je velmi chutná zelenina v syrovém stavu do salátů. Skladovat hlízy můžete v lednici jen pár dnů.


Pokud necháte fenykl v lednici déle, odstraňte vrchní . Podle podmínek lze fenykl skladovat jeden až dva měsíce. Existuje mnoho způsobů, jak zpracovat úrodu ovoce a zeleniny pro rychlé letní občerstvení nebo.

Nedá se dlouho skladovat. Na škůdce není náchylný. Může ale přilákat otakárka fenyklového jehož housenky pravidelně nacházím na rostlinkách fenyklu.


Hlízy můžete skladovat v lednici až dva dny. Nakrájený fenykl bez zálivky na vzduchu rychle tmavne. Proto ho pokapejte pár kapkami citronu.


Někdo zná fenykl jako zeleninu, jiný jako koření. Je běžně k dostání, ale mnozí z nás se do nákupu příliš nehrnou, protože vlastně ani neví, jak.

Jak zabírá Fenykl obecný, popis a jeho kontraindikace najdete na webu Vitalion. Zjistěte od ostatních pacientů zkušenosti s tímto lékem. Využívají se hlavně jeho semena, která lze v suchém stavu dobře skladovat a po dlouhou dobu si zachovávají specifické aroma. V místech kde rostliny vyrůstají . Až narostou, bude možno je ve sklepě skladovat několik dní.


O něco déle nám tu vydrží květák, brokolice, pórek, rebarbora (jen na jaře), fenykl , . Když se budete drze ptát, možná vám i poradí nejen jak ji doma skladovat , ale hlavně co s ní v kuchyni. Hodí se jako příloha, do salátů a jak jsem zjistila, připravuje se i na. Jak nakoupit a sladovat fenykl ? Při nákupu fenyklu vybírejte ty, které jsou světle zelené nebo bílé.


Tmavé značí staré zboží. Silice fenyklu byly prostředkem proti blechám a vším, a to jak u lidí, tak u zvířat. Naši předkové žvýkali semena kvůli svěžímu dechu a zlepšení . Patří sem mrkev, celer (krátká až střední životnost), sladká kukuřice (krátká až střední životnost), fenykl , špenát. Semena se střední životností: Udržují si slušnou. Jako koření se využívají celá nebo mletá semena fenyklu.


Kdy sbírat a jak skladovat anýz? Plody sklízejte po odkvětu (v srpnu) ještě před tím než dozrají.

Květenství seřízněte a sušte buď zavěšené . Jiné vnímáme jako exotické, protože nevíme, jak s nimi naložit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky