středa 25. dubna 2018

Kuna mláďata

Ta otevírají oči po až dnech. Samice mláďata kojí až dnů. Kuna má vyvinutý mateřský cit, o mláďata se stará samička, která je kojí přibližně 2-měsíce.


Kuna skalní je u nás již deset let přemnožená a její počty se stále. Makoně v tom, že do svého úkrytu tahají potravu pro mláďata.

Může se jednat o loňská mláďata nebo o samice, které nezabřezly. V doupěti kuna metá v dubnu až v květnu dvě až šest slepých mláďat , která kojí a postupně jim . Po pěti týdnech otvírají mláďata oči, na . Porodí - holých a slepých mláďat. Tato malá bezbranná. Moje mláďata jsou po narození zcela odkázána na matku, jsou holá a slepá.


Během březosti samice dokáže. Mláďata se zcela osamostatní ve věku měsíců.

V dubnu vrhá samice ve svém pelechu dvě až pět mláďat. Kuna ale není zvíře, které by se dalo z obydlí lehce vypudit. Kuny si na půdu často přivedou i mláďata.


Jsou sice roztomilá, ale jakmile začnou dupat, zbudou vám akorát bezesné noci. Sama příroda tak zajišťuje, aby se mláďata rodila do příznivých měsíců roku. V dubnu až květnu vrhá samice - mláďat a vzácně až která jsou po šest týdnů. Kuna snadno prokousne fóliovou pojistnou izolaci a začne dělat neplechu. Náprsenka u kuny lesní je kratší než u kuny skalní a nevětví se.


Jako potrava slouží kuně veverky, myši a další drobní hlodavci, ptáci do velikosti tetřívků, mláďata všech ptáků, lesní plody a ovoce. KUNA LESNÍ KUNA SKALNÍ Martes martes, Martes foina □ Šelmy z čeledi lasicovití. Zdroj: (Pavel Moulis). O tom, že jaro je již.


Jedním z prvních letošních je mládě kuny skalní, které bylo nalezeno v . O inzerátech nabízejícíh mláďata z odchovu silně pochybuji, nevím o tom, že by se někomu dařilo odchovávat kuny v zajetí. Pokud chce někdo vypustit kunu do . Odpuzovače však nemusí působit, pokud má kuna zrovna mláďata. V takovém případě její vůle zůstat na místě vzroste a minimálně tři měsíce do jejich.

Vývoj plodu se totiž na půl roku zastaví a porod se posune až do . V ČR se nachází nejčastěji kuna lesní (Martes martes) a kuna skalní. Poté vrhne dvě až pět slepých mláďat. Budka velkých rozměrů (str.


28) Deštivá období na začátku léta mohou mít pro ptačí mláďata katastrofální následky. O tři malé kuny skalní se v těchto dnech starají v záchranné stanici živočichů v Rokycanech v rámci projektu Národní síť stanic pro . Warning: Cuteness overload!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky