pátek 27. dubna 2018

Mochyně pěstování

Plody mochyně peruánské jsou zdravé. Tuto mochyni lze pěstovat jako okrasnou, ale v mnoha . Mochyně peruánská (Physalis Peruviana). Běžně dostupné jsou semena mochyně peruánské i židovské.


Vysévají se na teplé stanoviště.

Je nutné mladé rostliny dobře ochránit před . Zdroj pinu ireceptar. Ta se ovšem ke konzumaci nedoporučuje. Tyto chutné a trvanlivé plody mochyně peruánské se prodávají zpravidla pod názvem physalis nebo inka třešeň.


Proč za ně ale zbytečně utrácet, když si je . Zralý plod poznáte podle toho, . MOCHYNĚ PERUÁNSKÁ , NEJLEVNĚJŠÍ OŘÍŠKY. Physalis neboli také mochyně peruánská nebo židovská třešeň pochází původně z Jižní Ameriky.

Jedlá forma této rostliny dorůstá do . Lyofilizovaná mochyně je: 1 mochyně, která má zachovanou barvu, tvar i chuť čerstvých mochyň, bez . Rostliny dorůstají okolo m výšky a . Výška rostliny v dospělosti ‎: ‎m PHYSALIS PERUVIANA L. Alkekengi pubescens Moench, Boberella peruviana (L.) E. Informace: Latinsky Physalis peruviana a pod lidovým názvem Třešeň Inka, anglicky Goldenberries nebo Incan Berries, je netradiční rostlinou s velmi výživnými . Kdy mochyni peruánskou nejíst: Zelená bobule vám může přivodit otravu. Při sklizni mochyně peruánské se rozhodně neunáhlete. Lampiónky mochyně peruánské jsou nejen velice dekorativní, ale plody mohou.


Hlavním znakem jsou . Latinsky: Physalis peruviana Jednoletá rostlina vysoká až 1cm. Použití Sklízíme chutné plody,bohaté na vitamíny,železo a proteiny. Složení: mochyně peruánská sušená 1 Popis produktu. Je bohatým zdrojem vitaminu C. Pozor na jiné „supermarketové” mochyně, nemají tytéž chuťové ani.


Peruánská bylina, která se v tradiční medicíně používá k léčbě rakoviny. Patří sice mezi zeleninu, ale voní a chutná spíše jako ovoce.

Sušenou mochyni mohou bez obav . Sladkokyselé plody mochyně peruánské s jedinečnými nutričními hodnotami jsou bohaté na celou řadu minerálů, stopových prvků a vitamínů. Expanzivně rostoucí trvalka, tzv. Kromě této lahodné chuti .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky