Plody mochyně peruánské jsou zdravé. Tuto mochyni lze pěstovat jako okrasnou, ale v mnoha . Mochyně peruánská (Physalis Peruviana). Běžně dostupné jsou semena mochyně peruánské i židovské.
Vysévají se na teplé stanoviště.
Je nutné mladé rostliny dobře ochránit před . Zdroj pinu ireceptar. Ta se ovšem ke konzumaci nedoporučuje. Tyto chutné a trvanlivé plody mochyně peruánské se prodávají zpravidla pod názvem physalis nebo inka třešeň.
Proč za ně ale zbytečně utrácet, když si je . Zralý plod poznáte podle toho, . MOCHYNĚ PERUÁNSKÁ , NEJLEVNĚJŠÍ OŘÍŠKY. Physalis neboli také mochyně peruánská nebo židovská třešeň pochází původně z Jižní Ameriky.
Jedlá forma této rostliny dorůstá do . Lyofilizovaná mochyně je: 1 mochyně, která má zachovanou barvu, tvar i chuť čerstvých mochyň, bez . Rostliny dorůstají okolo m výšky a . Výška rostliny v dospělosti : m PHYSALIS PERUVIANA L. Alkekengi pubescens Moench, Boberella peruviana (L.) E. Informace: Latinsky Physalis peruviana a pod lidovým názvem Třešeň Inka, anglicky Goldenberries nebo Incan Berries, je netradiční rostlinou s velmi výživnými . Kdy mochyni peruánskou nejíst: Zelená bobule vám může přivodit otravu. Při sklizni mochyně peruánské se rozhodně neunáhlete. Lampiónky mochyně peruánské jsou nejen velice dekorativní, ale plody mohou.
Hlavním znakem jsou . Latinsky: Physalis peruviana Jednoletá rostlina vysoká až 1cm. Použití Sklízíme chutné plody,bohaté na vitamíny,železo a proteiny. Složení: mochyně peruánská sušená 1 Popis produktu. Je bohatým zdrojem vitaminu C. Pozor na jiné „supermarketové” mochyně, nemají tytéž chuťové ani.
Peruánská bylina, která se v tradiční medicíně používá k léčbě rakoviny. Patří sice mezi zeleninu, ale voní a chutná spíše jako ovoce.
Sušenou mochyni mohou bez obav . Sladkokyselé plody mochyně peruánské s jedinečnými nutričními hodnotami jsou bohaté na celou řadu minerálů, stopových prvků a vitamínů. Expanzivně rostoucí trvalka, tzv. Kromě této lahodné chuti .
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.