čtvrtek 31. ledna 2019

Pěstování kedluben ve skleníku

Můžeme je pěstovat na balkoně, ve skleníku , i volně v záhonu. Jejich pěstování je poměrně jednoduché, ale i přesto se může stát, že se prostě . Mezi nejčastěji pěstované plodiny ve skleníku patří salátové okurky, rajčata, papriky, saláty, ředkvičky či kedlubny. Možné je i přirychlování kedlubnu ve studených sklenících nebo fóliovnících. Kedluben by neměli konzumovat lidé, kteří trpí záněty žaludeční . Je určena pro pěstování ve sklenících. A v gigantické velikosti lze pěstovat jen několik typů kedluben.


Brzy na jaře sadíme rané kedlubny do skleníků , později v sezóně je dáváme . Březnové výsevy lze také ještě pěstovat. Kedluben je rychle rostoucí zelenina vhodná pro pěstování na zahradě i ve. V přitápěném skleníku se vysévají kedlubny dříve, a to do truhlíků, z nichž se . Dnes se však pěstuje v celé střední Evropě na polích a ve sklenících.


Kedlubny jsou známé v mnoha odrůdách, které se od sebe liší délkou. Zahradničení ve skleníku je pořádná věda. Hnojte s ohledem na plodiny, které chcete v daném místě napříště pěstovat.


Brassica oleracea var. Pro výsadby do nevytápěného skleníku , pařeniště či pro časnou jarní. Nejlépe se pěstují sazenice salátu, kedluben a květáku, o měsíc . Spolu s ředkvičkami a raným salátem jsou kedlubny vypěstované v pařeništi či skleníku jednou z prvních zelenin. První zmínky o pěstování brukve ( kedlubny ) jsou z druhého století před naším letopočtem. Mohl by mě prosím někdo napsat postup při pěstování kedluben ze semen.


Já je mám přepikýrované v sadbovačích ve skleníku kde je v noci . Já bych ještě rozdělil pěstování kedluben a salátů. Nadměrnou zálivkou zase mohou ředkvičky i kedlubny popraskat. Zvláště v nevytápěném skleníku zalévejte každodenně pouze při slunečném . Každá z těchto rostlin má jiné nároky na pěstování.


Jak dosáhnout bohaté . Vysazovat do skleníku celý rok. Pěstování ve skleníku. Aby nám salát a kedluben nenarostl do konzumní velikosti najednou, vyséváme semena alespoň. Na prvním obrázku výsevy kedlubny , na druhém skleník , kde rostliny zesílí před výsadbou.


Pokud si pěstujeme sadbu zeleniny pouze pro sebe. Něco málo o okurkách. Pokud nedopřejete ředkvičkám dostatek vody, dřevnatí stejně jako kedlubny. Nadměrná zálivka zase způsobuje praskání kedluben , ředkviček i rajčat. Skleník znamená radost i starost.


Pro dobrý příjem vody je vhodné rostliny ve skleníku lehce okopat . K tomu přitom nepotřebujete mít velkou zahradu či skleník. Jsou odrůdy vhodné k rychlení ve skleníku a dále rané, polorané a . Sazeničky kedluben ze skleníku mohou jít přímo ven, nebo je lze ještě nakontejnerovat a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky