pátek 11. ledna 2019

Bez černý koupit

Před heřmánkem smekni, před bezem klekni“ na tolik si užitku z bezu vážili naši předkové. Voní i léčí, má jedlé květy i plody. Právem je považován za kouzelnou rostlinu. Plody jsou černé šťavnaté . Pozdní rakouská odrůda s plody, které dlouho drží na keři.


Bylinky sušený květ Černého bezu.

Sambucus nigra Haschberg. Recepty z bezinek i lidové . Lidové názvy bezu černého. Tato bylina je známa také pod názvy baza, bazičky, beza, bez domácí, bezinky, bez psí, bez smradlavý, bezoví, bezový květ . Necháme pomalu vychladnout. Syrové plody černého bezu mají projímavý účinek. Bezinky najdete v každé vesnici, na zanedbaných místech města, na okrajích lesů, v křovinách.


U bezu sbíráme květy a plody.

Jak pěstovat bez černý na zahradě? Můžete jej nechat růst volně nebo pravidelným sestřihem tvarovat jako menší stromek. Patří mezi velice oblíbené kvetoucí keře, které přinášejí užitek i. Vezměte si například černý bez. Tento okrasný druh černého bezu má hluboce vykrajované listy jako stříhanolisté javory. Málokdo ale ví, že existují i kulturní odrůdy této zajímavé léčivé rostliny, ideální pro pěstování na zahradě.


Kvůli aktuální situaci okolo COVID-1 je do odvolání, zákaz prodeje a pohybu soukromým osobám ve střediscích Lesoškolek. Prodej je povolen pouze na IČ. Užívejte ml 1-2x denně, minimálně minut před jídlem. Maximální denní dávka ml obsahuje ml šťávy z plodů černého bezu. Díky žlutobílým květům . Obsahové látky listů a kůry jsou zatím málo probádané, takže se uvádějí pouze alkaloidy, pryskyřice, organické kyseliny a glykosidy.


Výtažky z černého bezu si můžete také koupit jako doplněk stravy a užívat ho ke zmírnění příznaků nachlazení a chřipky. Na druhou stranu syrové plody bezu . Bez často kombinujeme s . Hodně zdraví prospěšných látek obsahují jak květy, tak i plody bezu černého. I v září ještě můžete narazit na kvetoucí bez , protože rozkvétají . Pěstování černého bezu - výživný neutrální substrát, zejména polostín,.

Titulek: kde koupit šlechtěný černý bez, Vložil: ing.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky