středa 30. ledna 2019

Gloxinie uhnívají

Gloxinie - uhnívají nebo co. Sice to vypada, že už se tu moc nediskutuje, ale třeba mi někdo poradí. Teplý a suchý vzduch způsobuje svinuté listy s hnědými špičkami. Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Typ listu ‎: ‎střední listy, vejčité, zubovité Náročnost pěstování ‎: ‎Není to náročná rostlina. Nenáročné krásky gloxínie , Články, PANEL PLUS.


Srdíčko i listy je třeba pečlivě chránit před vlhkostí, protože přemokření má za následek jejich uhnívání. Gloxínii proto zalévejte konvičkou s dlouhou úzkou . Zahradníci nechávají gloxínie při expedici mírně zvadnout, aby se nezlámali listy a rostliny se lépe dali. Zeminu udržujte stejnoměrně vlhkou, pozor na přemokření substrátu, hlíza by mohla uhnít. Jde především o notoricky známé africké fialky – saintpaulie, gloxinie ,. Jejich kořeny nesnášejí přemokření, na které reagují uhníváním , . Nyní jí však listy uhnívají , v půdě . Rostlina je také velmi náchylná na přílišnou zálivku, kdy dochází k uhnívání.


U asariny se nenechte zmást lidovým označením pnoucí gloxínie. Vydatnou nebo příliš studenou zálivkou může hlíza změknout a uhnít. Pokud se poupata neotvírají, je rostlina . Sinningia speciosa - gloxínie. Proto jsou přelité a uhnívají. Zároveň jim hrozí škůdci.


To platí obzvlášť pro fialky, minibegonie, gloxinie – společný znak pro. Gloxínie a tořivka jsou krásné příbuzné africké fialky. Nehledejte v této rostlině známou gloxínii s velkými listy a kalichovitými květy, která se.


Nikdy nenechte stát kořeny ve vodě, jinak uhnívají. Je lepší,když je spíš suchý než přemokřený. V mokré hlíně velmi rychle uhnívají kořeny a trpí pak celá rostlina.


Při přemokření uhnívají kořeny a následně celá rostlina. Přemokřením by rostlině uhnívaly kořeny a zahynula by. Během zimy jí umístěte na světlé místo s teplotou okolo °C a zeminu udržujte jen . S odvodem vody z nádoby pomůže.


Pokojové rostliny také vyžadují. Zahradní kultivary gloxínie bývají zpravidla určeny jen pro krátkodobé. Některé rostliny nesnášejí cigaretový kouř (např. kapradina, gloxínie ) nebo. V květináči stálo neúměrné množství vody, čímž docházelo k uhnívání rostliny.


Zalévám opatrně, při přemokření kořeny uhnívají. Jinak hrozí uhnívání srdíčka. Když rostlina nekvete, zaléváme méně.


Její kořeny jsou vystaveny nepřirozené vlhkosti uhnívají a rostlina začne vykazovat. Velké většinou měkké listy: Monstera, toulitka gloxínie , filododendrony, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky