úterý 18. prosince 2018

Dřezovec trojtrnný zajímavosti

Trnité formy mají na kmeni zajímavě vyhlížející velké rozvětvené trny. Na dřezovci jsou na podzim nápadné velké lusky, ty opadávají později než listy. Stromy abecedazahrady.


Existuje několik barevnolistých (např. zlatolistý ´Sunburst´) . K večeru a před deštěm se listy dřezovce sklápějí vzhůru k sobě, aby bylo zamezeno přílišnému úniku . Nejlépe prospívá na slunném stanovišti, v živné půdě.

Využití: Jedná se o velice zajímavou solitéru do větších zahrad a parků. Jak posíláme a balíme rostliny? Má jako jeden z mála . Oba typy listů se vyskytují na jedné rostlině, což je jistě zajímavou okolností pro botaniky. Je to poměrně kulinářsky zajímavý strom s mnohým využitím, ale chu´t dužniny ze zralých lusků. Kultivary jsou vyšlechtěny z formy bez trnů a patří mezi ně Skyline a Elegantissima se štíhlou korunou nebo žlutě rašící Sunburst.


Tentokrát je to multi, která vás dovede k dalším zajímavým stromům. Velice zajímavá solitéra do větších zahrad a městských parků. Vhodné k výsadbě do .

Druh: dřezovec trojtrnný. Dřezovec byl vysazen 20. Za zajímavými stromy Petřína. Atraktivní listnatý strom se zeleno karmínovými až bronzovými listy.


Prodejní výška: až 3m. Doprava: len osobný odber. Soliterní strom zajímavý. Region : Světelsko a Ledečsko. Okres: Havlíčkův Brod.


Díky své výjimečnosti patří tento strom mezi chráněné památné stromy České republiky. Gleditsia triacanthos L. Celý text a mnoho zajímavých článků, návodů, rad a tipů najdete v . Velmi oblíbený skoro beztrnný kultivar charakteristický ostrým zlatým jarním. ZDROJ INFORMACÍ: MěÚ Šenov . Mezi další zajímavosti Smetanových sadů patří vývojově jeden z nejstarších.


Přírodní zajímavostí jsou tzv. V blízkosti obce roste ve svahu nad silnicí vzácný strom dřezovec trojtrnný.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky