čtvrtek 12. července 2018

Brambořík brouk

Stonkovými či listovými řízky můžeme získat mnoho kvalitních sazenic. A pak je rozdávat nebo. Nejvhodnější dobou pro množení pokojových rostlin je právě jaro a počátek léta. Podobně koření i begónie. Množení : Množí se semenem, bylinnými řízky a dělením hlíz.


Semenem se množí rostliny spíše v zahradnických firmách, protože semeno je . Množeni : Množíme velice snadno listovými řízky nebo dělením rostliny při přesazování. List po obvodu odřízneme a ořezaný jej rozřežeme na . A jediný druh – voskovka (B. semperflorens) se pěstuje pouze jednu sezónu jako letnička. Girlandy z begonie převislé. Oddělování odnožíEditovat.


Tento způsob množení je vhodný pro rostliny, které u báze vytvářejí odnože (bromélie, hvězdník, aglaonema, prodara a jiné). Jen u pěstování novinek se používají metody vegetativního množení řízky a dělením hlíz. Semena hlíznatých begoniích se vysévají v lednu až do . V článku se dozvíte vše o propagaci fialek doma pomocí listů, řízků , dělení keřů atd. Navíc, když je množen řízky , každý pěstitel může pěstovat zcela novou odrůdu. Velmi jednoduchou vegetativní metodou pro množení begonie jsou řízky.


Pokud begonie korálová ještě chybí ve vaší sbírce, určitě si tuto pokojovku. Begonie zahrnují mnoho desítek odlišných druhů. Vedle botanického dělení. Tyto druhy a odrůdy se ve velkém množí ze semen, doma také dělením hlíz nebo řízků. Begónii množíme listovými nebo stonkovými řízky.


Po odebrání necháme zakořenit ve vlhké směsi . Nejčastěji používáme . Nové odrůdy vznikají z výsevů semen, starší řízkujeme. Množit můžeme i kořenovými (maliny) nebo listovými řízky ( begonie ). K vegetativním způsobům množení patří také roubování. Připravený řízek – roub, se . Takto odebíráte rízek Mnození rízky Rostlinné druhy - byliny i. Osvědčené je množení listovými řízky. Ustřihněte list begónie , položte ho na vlhký, kyprý substrát a ostrým nožem v . Listové řízky můžete nechat zakořenit i ve vodě, kdy stimulátor růstu sice nepoužijete, zato.


Jestli jste list nechali zakořenit ve vodě, nový trs zasaďte do Množení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky