pátek 29. června 2018

Pěstování švestek

Ať už se rozhodnete pěstovat jakýkoliv ovocný strom, který má v naší zemi dlouhou historii, smiřte se s tím, že každý rok budete muset bojovat . Návod na pěstování slivoní. Ovocné stromy původem z Jižní Evropy, běžně se dožívající kolem 25let, ale i více. Mezi slivoně řadíme švestky , pološvestky, . Tento strom spadá do rodu slivoní a pod čeleď růžovitých. Hlavní zásadou v boji se šarkou je vysazovat tolerantní a rezistentní odrůdy slivoní, pro pěstování jsou vhodnější polohy ve vyšší nadmořské .

Podrobný návod k pěstování slivoní. Slivoně nejsou jen švestky. Pokud chcete pěstovat slivoně, silně doporučujeme vyhledat si odrůdy odolné vůči šarce.


Stromky vysazované ve školkách jsou tvořeny podnoží myrobalánu. Právě z důvodu napadení tímto virovým onemocněním se v současnosti švestky pěstují méně. Odborníci však vyšlechtili takové odrůdy, jež jsou . O jejich rozšíření se zasloužil Karel IV. Po něm se také plody švestek dodnes nazývají karlata .

Jiní však zastávají názor, že se jedná o křížence jihoevropského druhu Prunus cocomilia a Prunus spinosa (trnka obecná). Domovinou švestky je . Programy výživy Yara Vám pomohou dosáhnout výborných pěstitelských výsledků. Podívejte jak Vám naše znalosti a doporučení pro švestky. Jak poznáme, co vlastně pěstujeme. Slívy – mají plody menší a kulovité.


Pecka nejde lehce od dužniny. Pecky plodu jsou malé a oválné. Celkově jde o typ s atraktivními plody, vhodnou do teplých lokalit. Black Amber´ Americká odrůda vznikla z křížení japonských slivoní ´Friar´ x ´Queen . Ještě než půjdete do zahradnického centra koupit stromky švestek ,. Dáváte-li při pěstování přednost klasickým volnějším tvarům, hodí se pro ně silněji rostoucí.


Mít na zahradě švestku a vypěstovat si vlastní švestky , to patří rozhodně mezi umění . Většina z tohoto velkého počtu odrůd se dosud pěstuje, nebo se pěstovala v nedávné minulosti. Plody slivoní obsahují až vody . Pěstování slivoní je doloženo od 4. V tomto období se ušlechtilé slivoně rozsáhle pěstovaly v Egyptě a plody se konzumovaly nejen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky