středa 20. prosince 2017

Vrbovka velkokvětá

Patří mezi vlhkomilné rostliny. Pro fytoterapii se sbírá celá vrbovka kromě kořenů, . U nás je vrbovka malokvětá rozšířena v pobřežních houštinách a na vlhkých pasekách od . Rané odrůdy pěstujeme z předpěstované sadby, pozdní může. Divizna velkokvětá - ZLATA.


Dá se pěstovat ve volné půdě na zahrádce nebo v květináčích na balkónech či terasách. Při výrobě byla použitá unikátní technologie a. Trpíte-li častými záněty, je výhodné tuto letničku pěstovat na zahradě . Latinsky: Epilobium parviflorum. Pěstování vrbovky malokvěté. K přesazení ven by mělo dojít v květnu. Některé vrbovky se využívají jak léčivé rostliny, nejčastěji vrbovka malokvětá.


Některé druhy se také pěstují jako okrasné rostliny, např. Staří bylinkáři znali vlastnosti vrbovky, ale moderní doba na ni pozapomněla. Vyskytuje se téměř po celé Evropě, v našich podmínkách se s ní setkáte prakticky na všech. Přímý výsev nebo přesazení vrbovky malokvěté se většinou provádí během května . Užití: především při zánětu prostaty, při chronickém prostatismu a při stařeckém . Začal jsem s pěstováním vrbovky malokvěté , abych ji využil pro léčbu zvětšené prostaty.


Charakteristika a pěstování. Roste ve většině zahrádek, její výhodou je též snadné pěstování za okny . Jednou z možností jak se vyhnout značným problémům s prostatou je využití účinků vrbovky malokvěté (Epilobium parviflorum). Rostlina se sbírá celá, stonek s . Sklízíme celou nadzemní část na začátku kvetení, sušíme ve stínu.


Na tyto problémy výborně pomáhá léčivá vrbovka malokvětá , znovu objevená díky rakouské bylinářce Marii Treben,. Domácí pěstování vrbovky ze semínek je nenáročné a vhodné i pro začínající . Vrbovky má pozitivní vliv na prostatu. Je vhodná pro pěstování květináčích, truhlících i ve volné půdě. Na pěstování není náročná,potřebuje jen trochu kyselejší úrodnou půdu.


Rusku a každá rodina si ji pro tento účel pěstovala. Potřebuje stín nebo polostín a dostatek. Aktivní látky vrbovky malokvěté příznivě ovlivňují činnost prostaty a řeší stavy,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky