pátek 15. prosince 2017

Sázení brambor hloubka

Videostudio K Kralupy. Sázet bychom tedy neměli běžné konzumní brambory , ale sadbové. Počkáme několik dní a můžeme vysazovat. Na d hlízou se musí nahrnout alespoň sm půdy.


Brambory lze sázet na jaře i počátkem léta. Zkuste zasadit třeba jen pár rostlin pro lahůdkové mladé hlízy.

Díky osvědčeným trikům se můžete . Podruhé kypříme těsně před sázením na hloubku – 20cm. Ke kypření se používá kultivátor s připojenými hřebovými branami nebo prutovým válcem. Doba sázení je závislá na teplotě a stavu půdy v době výsadby, která by se měla pohybovat v hloubce výsadby alespoň v rozmezí – 8°C. O výsadbě brambor hovořili stálí spolupracovníci Dvojky Ludmila. Půdu je vhodné provzdušnit asi do hloubky 20cm.


Vhodné je sázet brambory s menšími klíčky. Ale zajímá mě jak mám připravit půdu do předu, asi je nesmysl nakypřit kultivatorem a hned sázet jak brambory kvůli vzduchu. Sázení brambor se tradičně na jaře provádí po hnojení průmyslovými hnojivy a kypření půdy do hloubky kolem 1mm nářadím s pasivními .

Klíčovou operací před vlastním sázením brambor je nakypření půdy do dostatečné hloubky (1– 2mm) a aplikace minerálních hnojiv. Poznáte to tak, že půda bude mít v hloubce jednoho centimetru teplotu okolo 6-stupňů. To znamená, že půda je prokypřená nejméně do hloubky. Sazeče mají regulaci hloubky sázení (v rozmezí – cm) a vzdálenosti hlíz v . Jelikož musí dále přijíti zemáky do stejné hloubky , nutno půdu k sázení řádně upraviti, . Celou plochu, kam chcete vysadit brambory , nejprve zbavte všech plevelů a následně velmi důkladně zkypřete alespoň do hloubky patnácti až . Některé do vrstvy sena jen jednoduše zastrčil do hloubky.


Pokud chcete brambory sázet hne vyřízněte do kartonu kříže v místech, nad které . Jedním ze základních předpokladů úspěchu při pěstování brambor je zdravý. Při správné agrotechnice sazení lze sadbu ve stupni množení Cpoužít. Teplota půdy při výsadbě by neměla být nižší než až °C. Dochází tak ke snižování koncent-.


Optimální počet rostlin: ❑ dle účelu pěstování – tis. Co všechno je třeba udělat pro brambory , abychom získali jejich. Rané brambory můžeme sázet hustěji (blíž k sobě v řádku), pozdní dál od sebe.


V polovině června jsme dokončili sázení brambor , burských oříšků, tabáku, rýže. Montáž za použití pouze ks nářadí se provádí .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky