pátek 24. listopadu 2017

Odrůdy špenátu

Tmavolistá odrůda Lorelay. Typický je tento listový špenát mimo . Divoké rostliny odrůdy špenátu lze nalézt na území Kavkazu,. Pro pěstování špenátu je nesmírně důležité vybrat tu pravou odrůdu.


Je vysoce výnosná a odolává špenátové plísni a také.

Jaké odrůdy špenátu můžeme vybírat? Na trhu jich potkáme . Pěstování špenátu a jeho odrůdy. Spinacia oleracea) je u nás velmi oblíbená a hojně pěstovaná zelenina.


K přímé spotřebě se . Detail zboží Kupuji semínka . Výnosnou hybridní odrůdou je také Previa F1.

Ta disponuje velkými tmavozelenými listy. Oblíbená zelenina s vysokým obsahem kyseliny listové se pěstuje v podobě rozmanitých druhů vyšlechtěných odrůd. Z odrůd volíme rané letní Fhybridy, které vynikají vyrovnaností a mnohé z nich i rezistencí k plísni špenátové. Přezimující odrůdy špenátu jsou . Má silnou velkou rozetu, rostlina je polovzpřímená.


Odolná odrůda špenátu s tolerancí vůči padlí. Vyznačuje se rychlým růstem a pozdním vybíháním do květu, což prodlužuje sklizeň. Je třeba však mezi nimi vybírat podle toho, kdy potřebujeme špenát sklízet.


Odrůdu Butterflay lze . Samozřejmostí jsou jarní a podzimní . Pro přezimování a ranou jarní sklizeň vyséváme vhodné odrůdy špenátu v září. Pro úspěšné pěstování je důležitý výběr odrůdy. Máte rádi čerstvý špenát a chcete ho mít stále k dispozici?


Zasaďte si čtyřboč neboli novozélandský špenát. Zajistíte si nikdy nekončící přísun .

Zajímavé odrůdy špenátu pro vaší zahrádku. Má středně zelené, mírně bublinaté listy, které . Emilia F- hybridní odrůda vhodná pro jarní výsev. Upravuje se také podobně jako špenát , má však jemnější strukturu i chuť. Listové odrůdy mají slabé řapíky a mohutné tmavě ze- lené nebo fialové listové .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky