neděle 26. listopadu 2017

Jak zmrazit pažitku

Ne každý z nás k nim ale má přístup po celý rok. Poradíme vám proto, jak je teď uchovat na zimu tak, . Nasekejte bylinky a zamrazte v malých kelímcích. Ideální porce k budoucímu vaření. Větší množství lze zamrazit v . A jak tedy správně bylinky zamrazit ? Postup je velmi jednoduchý, bylinky, které chceme zmrazit nařežeme, odstraníme zdřevnatělé stonky, žluté nebo zavadlé . Nedávno jsem dostala tip, zmrazit petrželku do polévky po porcích do alobalu a dát do mrazáku. Alobal se natrhá na kousky akorát podle porcí . Nyní, když víte, jak zmrazit bylinky, si můžete užívat odměny ze své bylinné . Již jsme si některé uvedli, bazalku, petrželku, kopr, pažitku a celerovou nať.


Nejdříve jsem petrželku, libeček, bazalku, pažitku i kopr krájela a vsypávala do krabiček, a tak jsem. Vložíme do mrazáku a necháme dobře a hluboce zmrazit. Způsobů, jak zmrazit bylinky, je spousta. Ale výběr správné nádoby je důležitější, než si myslíte. Nejlepší jsou samozřejmě bylinky čerstvé, . Na vytvoření tohoto článku pracovali dobrovolní autoři, kteří jej v průběhu času upravili a vylepšili.


Na okrasu se hodí odrůda čínské pažitky , která někdy dosahuje až cm. Volně roste v Evropě , . Jak uskladnit bylinky na zimu ? Bonsai je staré umění miniaturizace stromů a jejich pěstování v miskách. Bazalka Nejlépe začátkem.


Více v kategorii jak pěstovat pokojové bonsaje. Já bylinky nasekám, nastříhám alobal na čtverce, na každý nasypu jednu porci, zabalím a strčím v pytlíku do mrazáku. Jinak se dá do mrazáku “strčit” skoro cokoli, od masa, přes pečivo, bylinky nebo zeleninu.


Pozor ale na pravidla mražení! Před zmrazováním nechte. NEJLEPŠÍ BYLINKY KE ZMRAŽENÍ Petrželka, pažitka a kopr se ksušení příliš nehodí, protože při něm rychle ztrácejí aroma. Dají se však bez problémů zmrazit. Pažitka obsahuje alicin, éterické oleje, vitamíny skupiny B, C a E, provitamín A,.


Přebytky letních zelenin i natí lze dobře zmrazit na zimu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky