pátek 24. listopadu 2017

Levandulové slavnosti provence

Levandulové slavnosti. V Montélimaru během červencových levandulových slavností Montélimar Couleur. Praktické adresy výrobců levandule a levandulového oleje.


Podobné slavnosti se pořádají i ve městečku Sault, kde se kupříkladu koná mistrovství Francie v ruční sklizni levandule. Coustellet, kde se nachází levandulové muzeum. Rousillon – „okrové město . Vrcholem letní levandulové sezony je levandulová slavnost , která se . Pravá levandule (Lavandula angustifolia) kvete výraznou fialovou barvou.


Všemožné výrobky z levandule jsou . Odjezd ve večerních hodinách z Prahy. Burgundsko – vinařská . Tři slavné módní ikony, jeden podobný outfit: Nosila byste ho i vy? Dokážete si představit tu omamnou vůni levandulových květů?


V malém a slavném městečku Saint-Tropez se zase budete cítit jako ve. Provence , stačí zajet k Šumperku. Palais des Papes, slavný most St. Bénézet, ve volném čase fakult.


Na její počest pořádají dokonce velkou slavnost , a to ve Valensole, v horní . Cyklus o radostech a starostech života na venkově tentokrát navštíví Bezděkov u Úsova. Papežským palácem a slavným mostem na řece Rhoně, přejezd na ubytování, nocleh. Nějaký čas zde pobýval například slavný markýz de Sade. Jeho předci zde pěstovali brambory, obilí a řepu, on zde pěstuje levandule.


Ta se stala v tento slavnostní den Mekkou rodinných firem z regionů. Nejkrásnější francouzské zahrady a levandulové slavnosti , Francie, Francouzská riviéra, 11. Nezapomeňte ochutnat levandulovou zmrzlinu, med i bonbony. V okolí se dokonce každoročně konají levandulové slavnosti. Sault, návštěva výročních levandulových slavností a trhů, kde seženete všechno z levandule včetně . Na sběr přijíždějí i cizinci.


Na maďarském poloostrově Tihany se právě koná levandulový festival. Připravte tematický fotokoutek. U nás máte jedinečnou příležitost ochutnat pokrmy připravené z . Monacké knížectví, filmové Cannes, provensálský venkov, levandulová pole, plátna. MONAKO (exteriéry knížecího paláce) a MONTE CARLO ( slavné kasino ), . Trhy se zde konají každý čtvrtek, kdy náměstí zaplaví vůně levandule , oliv, domácích sýrů a uzenin, festivalové slavnosti probíhají nejprve na konci června a pak .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky