úterý 12. února 2019

Campanula pokojová

Stále populárnější rebarboru mnozí vychvalují pro její obsah vitamínů a minerálů. Umíte ale s rebarborou zacházet? Víte, kdy ji sklízet a jak ji . A já každý rok dumám, jak ji zpracovat. A každý rok vedle nových receptů je to krambl. Osvědčilo se mi nepřipravovat rebarboru samotnou, ale spíše v kombinaci . Crumble je snad nejjednodušší způsob, jak rebarboru zpracovat.


Cukru nemusíte dávat moc, pokud máte rádi právě tu kyselou chuť. To a mnohem více se dočtete v květnové Marianne. Někteří si myslí, že je rebarboru , tak jako jiné druhy zeleniny, možné konzumovat syrovou.


Z rebarbory se musí před další úpravou oloupat vláknitá slupka, kterou jednoduše stáhneme ostřejším nožem. Jak zpracovat rebarboru ? Nakrájené stonky můžete ihned zpracovat nebo zamrazit na později. Smíchejte kousky rebarbory s jahodami a cukrem a povařte doměkka. Víte ale jak tuto zeleninu správně sklidit a zpracovat ? Rebarboru , latinsky Rheum . Poté rebarboru nakrájejte na kousky a pusťte se do . Nenápadná zelenina s nakyslou chutí dokáže s dezerty opravdové zázraky! Z rebarbory se před úpravou musí odstranit tuhá vlákna a slupky, která jednoduše stáhneme ostřejším nožem.


Kdy sklízet rebarboru ? Aby nám rebarbora prospěla z hlediska výživy, musíme vědět jak ji správně používat a hlavně ji sklízet ve správnou . Reveň patří k nejranějším zeleninám. Jakmile rozmrzne půda, okamžitě vyžene – z tohoto důvodu je třeba . Pusťte rebarboru do své kuchyně a vyzkoušejte některý z následujících receptů:. Pokud nepěstujete rebarboru na vlastní zahrádce, kupujte raději červené stonky – jsou jemnější než zelené a obsahují více . Nikdy nekonzumujte rebarboru syrovou a nezkoušejte ani chuť jejích listů, ty jsou totiž jedovaté. Ne vždy stačíme všechnu rebarboru ze zahrádky zpracovat do buchet a koláčů.


Moje maminka to řešila zavařením již upravené oslazené rebarbory do. Zpracovat se dá syrová nebo dušená rebarbora na koláče, dá se z ní vytvořit . Až začne dozrávat ovoce a nebudete vědět, jak zpracovat rybíz, jahody, rebarboru nebo višně, zkuste je zpracovat do galetky. Třeba jahody s rebarborou v . Nejedná se o ovoce, jak by se podle způsobu použití mohlo zdát, ale patří mezi zeleninu. Přidává se do sladkého pečiva, salátů, připravují se z ní . Používejte jen mladou a čerstvou rebarboru. Vybírejte tenké stonky, které ještě nejsou zdřevnatělé.


Očistěte je, omejte a osušte. Před zpracováním není třeba rebarboru loupat, stačí ji omýt a nakrájet. Na zahrádce dozrává ovoce a zelenina a je potřeba je nejen sklidit, ale i zpracovat.


Využít lze i rebarboru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky