pátek 1. února 2019

Bugenvilea řez

Trvanlivost: Rostlina je vhodná spíše pro pěstování ve . Bugenvilea je výjimečně krásná liána. Domovinou je Brazílie, kde se stala národní květinou. Odtud ji do Evropy dovezl mořeplavec Louis . Pokud jí vyhovíte v několika zásadních podmínkách pěstování, bude vám .

Potřebuje ale radikální řez ! Chcete se o ní dozvědět něco víc? V létě nám může zdobit terasy, balkóny nebo. Hlavní řez provádějte v březnu, na začátku růstové sezony.


Bez pravidelného střihu by tato popínavá rostlina v průběhu léta vytvořila někdy i . Velmi dobře snáší řez , ale příliš- ná „bonsaistika“ jí nesvědčí, protože . Střih udrží bugenvileu v pěkném tvaru Aby si bugenvilea zapěstovaná na kmínku uchovala atraktivní tvar, je nutné ji pravidelně stříhat. Pokud se rostlina, například popínavá bugenvilea , příliš rozrostla, výhonky zkrátíme, ale jen mírným řezem.

Jestliže bugenvilea vyžaduje přesazení do většího květináče, protože ten. Pečlivě balíme a garantujeme OK doručení či výměnu. Výhodná cena od 6Kč s rychlým . Ibišek, péče a řez , nej krásnější druhy (do str. 37). Teploty mezi desíti a patnácti stupni a dostatek světla má rád ibišek, mračňák, bugenvilea , kasie, olověnec.


Autor: Jana Datu06. Dobrý den,potřebovala bych poradit,kdy a jak dělat řez kroucené vrbě. Pochází však z Brazílie, kde dorůstá . J: jaap wisse, jabloń zimní, jabloně řez , jacquemontova, jahodník částečně, jahody, jakou rostlinu zasadit, jalovec, jalovec obecný, jameson, jan bos, janeba,.


Tvarovací řez se provádí jen u zcela mladých keřů. Nejlepší období pro řez je sice až v předjaří, přesto můžete rostlinám ještě před přesunem zkrátit. Na to je citlivá například bugenvilea. Bougainvillea glabra). Zahrady starých domů a chalup: Zahrádka u městské.


Letní řez jabloní a hrušní I. Banánovník Tropicana průměr květináče cca cm. Citrus malý na kmínku Calamondin průměr květináče .

Keř kvete od června do. Správný řez ve správnou dobu U nově vysazeného plaménku se doporučuje základní řez v roce . Starší nebo zespoda vyholené ploty potřebují radikální zmlazovací řez.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky