úterý 16. října 2018

Paulovnie rychlost růstu

Díky rychlosti růstu paulovnie , který zajišťují velké listy a efektivní způsob fotosyntézy, vzrůstá zájem o její možné energetické využití. Velmi dobře ale rostou na různých navážkách, kde mohou dobře a rychle tvořit kořeny. Z minerálních látek v půdě paulovnie potřebují hlavně dusík pro rychlý růst , . Pavlovnie je rychle rostoucí rostlina, tedy je prakticky využitelná v energetice jako. Abnormálně rychle roste, skvěle zmlazuje, má lehké a pevné dřevo, není. Díky jejich velké ploše je rostlina schopna růst neuvěřitelně rychle.


Jakmile jste obdrželi sazenici paulovnie zásilkovou službou a zkontrolovali jste její. Tento extrémní růst probíhá první tři roky, poté se růst zpomaluje a rostlina . Stromy mají obrovskou listovou plochu, fotosyntéza je velmi efektivní při přeměně oxidu uhličitého a vody. Vhodné jako medonosná dřevina . Prohlašuji, že jsem práci: Pěstování paulovnie (klon in vitro 112) v. Paulowniw CFI je klon . A s trochou nadsázky by se Čáslav mohla. Jedná se totiž o paulovnii plstnatou, v Číně nazývanou císařský strom. Schopnost rychlého růstu , nenáročnost a nízký obsah vody jsou vlastnosti, pro které lze paulovnie využít jako kvalitní zelenou hmotu (krmivo), palivo, případně . Je to opadavý strom, který dosahuje výšky přes metrů.


Listy srdcovitého tvaru dorůstají . Některé vyšlechtěné kultivary jsou mrazuvzdorné. Vzhledem ke svému rychlému růstu a lehkosti . Vyznačuje se především rychlejším růstem , oproti paulovnii plstnaté a je tak vhodná pro . Je to dáno především složením půdy, růstem a specifickými klimatickými podmínkami. Pro rychlý růst je zapotřebí dusík a pro květ fosfor (klasicky hnojivo NPK). Jedná se o velice atraktivní strom s bujným růstem zvonkovitých květů.


Císařský strom roste rychle , dosahuje výšky až metrů a je velmi odolný. Tato paulovnie je plně mrazuvzdorná až do -25°C, přesto ji doporučujeme před. Přestože paulovnie roste velmi rychle , má kvalitní dřevo.


Tento rychlík může růst tam, kde je nepřemočená půda. Takhle bych to asi spíš viděla, když má požadavek na rychlý růst. Nejrychleji rostoucí strom je paulownia. Květy jsou typicky trubkovité, světle fialové z . Rychle rostoucí je i .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky