čtvrtek 31. května 2018

Odrůdy švestek do vyšších poloh

Vyšší nadmořská výška? Odrůdy švestek tolerantní k šarce. Wangenheimova - odrůda švestky vhodná i do vyšších poloh , dobrá tolerance na šarku, vhodná na jídlo, kompoty i pálení.


Plody střední, kulovité. Ve studených polohách plody nedozrají. Důležitá volba podnože.

Původ: Odrůda renklódy, českého původu, byla vyšlechtěna ve Svojšicích na. Ještě než půjdete do zahradnického centra koupit stromky švestek ,. Americká odrůda vstupuje do plodnosti již ve druhém roce po výsadbě. Strom spolehlivě odolává šarce, hodí se pro všechny pěstitelské tvary a také do vyšších poloh. Nevýhody: dají se situovat do vyšších poloh , mírně se . Jabloně, hrušně , švestky a jiné ovocné stromy do vyšších poloh.


Přehledná tabulka zrání meruněk , všechny odrůdy , které nabízíme. Rezistentní samosprašná odrůda pološvestky vhodná pro výsadbu do teplejší… podnož Myrobalán.

Doporučuje se však pouze do oblastí bez virové šarky, na kterou je silně náchylná. Ve vyšších polohách je nutné kvůli dozrávání vybírat k výsadbě jen rané odrůdy. Prunus domestica ´Vision´ Pozdní, cizosprašná odrůda vhodná i do vyšších poloh.


Dužnina je šťavnatá, dobře. Jak švestky hnojit, stříhat a ochránit je před škůdci? Slivoně vysazujeme až do 5m. Pro švestku žádný problém!


Hodí se tedy i do studenějších. Odrůda vyskytující se od pradávna především na Moravě a Slovensku, oblíbená a vyhledávaná pro . Vzhledem k pozdnímu dozrávání není příliš vhodná do vyšších poloh , kde. Samosprašné odrůda této pozdně zrající švestky , vyšlechtěná Dr. JOJO je zcela rezistentní vůči nejčastější virové chorobě švestek šárce a. Předností odrůdy je dosti vysoká odolnost proti virové šarce. Domácí švestky špatne vyzrávají.


Potřebuje živné půdy, hodí se však i do vyšších poloh. Slivoně je společný název pro švestky , slívy, pro jejich křížence i odrůdy. Není příliš vhodná do vyšších poloh s větším množstvím srážek.


DENÁR resistentní, atraktivní.

Odolné šárce, samosprašná švestka, na pálení a mnohé další odrůdy. Hodláte-li však sázet ve vyšších polohách , stromy švestek zde na toto . Nenáročná raná odrůda , vhodná zejména do vlhčích stanovišť i do vyšších poloh. Nejnáchylnější odrůdou švestky k napadení šarkou pěstovanou v České . Výsledkem výběru vhodného stanoviště, odrůdy a podnože ovocných druhů je. Odrůda slivoně s velkými plody a vysokou tržní hodnotou. Vhodná do vyšších poloh.


Celkové zhodnocení: Jedná se o kvalitní odrůdu typu pravé švestky. Jedná se o mrazuvzdornou a úrodnou pološvestku vhodnou i do vyšších poloh ,. Japonská slivoň Nagrada je odrůda s výbornými, tmavě modrými plody. Odrůda Althanova je vhodná i do vyšších chráněných poloh - vysoká odolnost proti mrazu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky