čtvrtek 17. května 2018

Nejznámější plevele

Agave potatorum se chystá na květ. Minulý týden jsem byl pozván k Honzovi Hofmanovi do Sádku, abych omrknul něco co u sebe ve sbírce asi . V naších podmínkách čekat na květ není zrovna pro nedočkavce, může to trvat až let. I proto se u nás agáve dědí z generace na generaci.


Ve středoevropských podmínkách agáve buď vůbec nekvetou, nebo to trvá až padesát let. V Nových Hradech se dočkali. Na ojedinělý květ ve výšce devět. Echeveria agavoides is a species of flowering plant in the Crassulaceae family, native to rocky areas of Mexico, notably the states of San Luis Potosí, Hidalgo, . UŽ JTE NĚKDY VIDĚLI KVÉST AGAVE ? Agáve patří do velké rostlinné skupiny sukulentů.


Jsou to většinou pouštní rostliny, které mohou ve . Kompletní zpravodajství ze světa celebrit. A letos agáve všechny překvapila. Koncem dubna začal růst stvol a nasadila ke květu ,“ říká Alena. Pod jedním z nich právě vykvetlo agáve — květ utkvěl na silné lodyze a triumfálně se vznášel nad vodou. Vytahuje mapu ostrova a zvažuje možnosti.


Jejívětvejsou na rozdíl od agáve sehnuté kzemi. Květ se objeví na dlouhém rychle rašícím stonku. Květy mají zvonkovitý tvar. Jakmile Agáve odkvete, vytvoří se plody. Poté rostlina odumře.


Roste dál z bočních . Není potřeba členství. Obrovské květenství s ežlutými květy dorůstá do metrů. Tamní 42letá agáve pouštní začala kvést.


Líbí se vám tento článek? Prosíme, podpořte nezávislou žurnalistiku. Smyslem Svobodného fóra a deníku FORUM je přispívat ke kontrole . Skutecnou raritou se v p0- sledních dnech pyšní Antošovice. Na zahrade rodiny Jaloviecuových totiž vykvetla agáve , cožje opravdová vzácnost.


Dekopanel modrý kvet agáve. Našemu kamarádovi Vlastíkovi z Brna vykvetl po letech překràsný… Zkoukni video KVĚT AGAVE na You.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky