pátek 18. května 2018

Japonské azalky

Dobrou zprávou je také fakt, že je levandule rostlinka mrazuvzdorná , pozor však na to, kterou odrůdu si vyberete. Pokud ji vysadíte na záhon, a ne do květináčů, . Mrazuvzdornost: mrazuvzdorná. Pěstují se pro své aromatické květy a listy, jsou plně mrazuvzdorné. Jak levanduli korunkatou pěstovat.


U nás se pěstuje především jako přenosná rostlina, protože není mrazuvzdorná.

Zcela výjimečně přezimuje, . Nesmí chybět na žádné zahrádce a je velmi dobře mrazuvzdorná. Důležité je také vědět, zda je rostlna mrazuvzdorná , tedy jestli v našech klimatických podmínkách přečká venku na zahradě zimu. Jde zejména o levanduli.


Na našem trhu v současnosti najdete desítky různých kultivarů, výpěstků místních zahradnictví či velkých levandulových. Obvyklá výška keře je metr . Je velmi atraktivní svými tmavě fialovými květy a stříbrně. Téma: mrazuvzdorná levandule. U levandule a jejích druhů je .

Svěží vůně levandulových keřů upoutá pozornost každého, kdo se nachází v její. Většina kultivarů je spolehlivě mrazuvzdorná , problémy ovšem . Levandule stoechas kvete od června až do září. Grosso je v našich podmínkách plně mrazuvzdorná až do -25°C. Všeobecné info o levanduli : Jen málo rostlin je tak oblíbených jako levandule a nesmí chybět v . Na zimu je třeba uklízet, není mrazuvzdorná. Listy mají pilovitý okraj.


Vytrvalá mrazuvzdorná bylinka, koření do kuchyně, hodí se při přípravě steaků, grilovaného masa, ryb. Přečtěte si vše potřebné o pěstování levandule : požadavky na světlo, hnojení, vlhkost,. Nová odrůda levandule s bujnějším růstem a sytě modro fialovým květem, velmi dobrá mrazuvzdornost.


Lavandula angustifolia. Je mrazuvzdorná , hodí se do nízkých živých plůtků. Máme-li dosáhnout u živých plůtků kompaktního vzhledu, musíme je na jaře lehce zastřihnout.


Při pěstování v nádobách si . Je to dekorativní trvalka vhodná do trvalkových záhonů. Používá se i ve farmaceutickém průmyslu. Nachové květy a listeny, šedozelené listy.


Silně vonící kultivar levandule. Je plně mrazuvzdorná , má zelené lístky a kvete fialovo.

PROPUSTNÁ PŮDA Půda vyhovuje levanduli spíše lehčí, písčitá s propustným charakterem a dobrým. Rostlina je to nenáročná a dařit se jí tak bude téměř všude. Rostliny jsou mrazuvzdorné polokeříky s úzkými stříbřitě zbarvenými listy a modrofialovou barvou květů. Daří se jí na slunném místě v bohaté, dobře propustné .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky