pátek 7. dubna 2017

Levandule mrazuvzdorná

Mrazuvzdorná levandule : Jak vybrat levanduli , vhodnou pro naše podnebí. Nejslavnější levandulová pole s nejdelší tradicí jsou asi v Provence. Máte chuť se pustit do mrazuvzdorné levandule také?


Zahradník Petr Franc Vám poradí, jak na to. Svěží vůně levandulových keřů upoutá .

Lavandula angustifolia), atraktivní trvalce s. Levandule pěstované v nádobách na terase chraňte před. Hidcote je komerčně jednou z nejúspěšnějších levandulí. Každopádně zem musí být dobře propustná – jsou mrazuvzdorné , ale spíše . Kdy a jak stříhat levanduli.


Pravidelně stříhané rostliny budou husté, bohatě větvené a bez holých částí. A čím hustší vaše levandule bude, tím .

Je velmi atraktivní svými tmavě fialovými květy a stříbrně. Téma: mrazuvzdorná levandule. U levandule a jejích druhů je . Většina kultivarů je spolehlivě mrazuvzdorná , problémy ovšem . Grosso je v našich podmínkách plně mrazuvzdorná až do -25°C. Všeobecné info o levanduli : Jen málo rostlin je tak oblíbených jako levandule a nesmí chybět v . Na zimu je třeba uklízet, není mrazuvzdorná.


Listy mají pilovitý okraj. Dobrou zprávou je také fakt, že je levandule rostlinka mrazuvzdorná , pozor však na to, kterou odrůdu si vyberete. Pokud ji vysadíte na záhon, a ne do květináčů, . Pěstují se pro své aromatické květy a listy, jsou plně mrazuvzdorné.


Jak levanduli korunkatou pěstovat. U nás se pěstuje především jako přenosná rostlina, protože není mrazuvzdorná. Zcela výjimečně přezimuje, . Nesmí chybět na žádné zahrádce a je velmi dobře mrazuvzdorná.


Důležité je také vědět, zda je rostlna mrazuvzdorná , tedy jestli v našech klimatických podmínkách přečká venku na zahradě zimu.

Jde zejména o levanduli. Na našem trhu v současnosti najdete desítky různých kultivarů, výpěstků místních zahradnictví či velkých levandulových. Levanduli lékařskou se vyplatí na zimu přikrýt listím či chvojím, i když je mrazuvzdorná. Obvyklá výška keře je metr .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky