pondělí 24. dubna 2017

Bazalka v kuchyni

Bazalka v kuchyni

Bazalka je nejčastěji spojována s chutí rajčat. Tato rostlinka má stejně jako většina bylinek, velmi všestranné použití v kuchyni. Použití bazalky v kuchyni.


Bazalka v kuchyni

Zvláště čerstvé listy rychle ztrácí své nezaměnitelné aroma a . Zelená bazalka je o něco známější než nachová, ale všechny druhy jsou kuchyňsky využitelné a dodají jídlu nezaměnitelnou chuť. Využití bazalky v kuchyni. Díky své jemné chuti má všestranné využití v kuchyni. Pokrmu dodá nádech středozemní kuchyně.


Podle druhu mohou mít listy různou barvu, nejčastější je zelená. Existují ale druhy bazalky, . V kuchyni se u nás nejčastěji využívá bazalka pravá. Je to jednoletá bylina, kterou si snadno můžete vypěstovat ze semen nebo koupit už jako . Aj keď čerstvé bylinky dostaneme kúpiť celoročne v našich . Cestovinové jedlá na všakovaké spôsoby, paradajkové omáčky či najrôznejšie dressingy si dnes už pomaly ani nevieme predstaviť bez . Z bazalky sú využívajú listy a semená.


Bazalka v kuchyni

Setkáte se s ní jako s okrasným druhem, v kuchyni nebo v. Obě varianty navíc odlišně chutnají. Ideální je samozřejmě . V pokrmech ji nelze ničím nahradit, bazalka má výraznou a podmanivou vůni i chuť. Má vysoký obsah vitamínu C . Liší se velikostí listů, zbarvením, chutí i vůní, ale účinné látky mají prakticky stejné.


Bazalek je celá řada, v Česku se nejčastěji pěstuje bazalka. Bazalku v kuchyni používáme nejlépe čerstvou. Sušením ztrácí bazalka své výrazné aroma a chuť se změní, ale i sušená bezpochyby svůj úkol při vaření splní. Hlavně v kuchyni se fantazii meze nekladou a bazalky pak není nikdy dost. Možná i proto se necháte zlákat na vypěstování své vlastní úrody.


Bazalka v kuchyni

Dnes bazalka spolu s ostatními bylinkami . Má silně aromatickou chuť a vůni. Neodmyslitelně patří především k italské kuchyni. Okrem toho, že sa bazalka často pridáva do rôznych jedál a na recepty v kuchyni , najčastejšie do polievok a šalátov, prípadne možno nájsť aj recepty s . Po celou dobu vegetace je chutnou i voňavou přísadou salátů z čerstvé zeleniny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky