pondělí 27. února 2017

Jak zpracovat rebarboru

Sezóna rebarbory je jen dva měsíce. I když rebarbora své . Na koláče můžeme použít rebarboru i bez předvaření, jen pokrájenou. Je libo rebarborový koláč, buchtu s rebarborou, kompot nebo džem z rebarbory? Stejně tak z ní můžeme vyrobit vynikající marmeládu.


Rebarboru můžete použít i do závinu, místo jablek.

Poradíme vám, jak to dělat správně, abyste rostlinu nepoškodili. Pred pouzitim li staci jen umyt nebo se nejak loupe? Kdyz ji budu mit vic, da se treba . Jak zpracovat rebarboru ? Nevíme, jak vy, ale my tady v redakci rebarboru milujeme.


I samotnou rebarboru jezte až po tepelné úpravě, nikdy ne syrovou. Nikdy nekonzumujte rebarborové listy! Pokud nemůžete rebarboru zpracovat.


Nenápadná zelenina s nakyslou chutí dokáže s dezerty opravdové zázraky!

Z rebarbory se před úpravou musí odstranit tuhá vlákna a slupky, která jednoduše stáhneme ostřejším nožem. Kdy sklízet rebarboru ? Aby nám rebarbora prospěla z hlediska výživy, musíme vědět jak ji správně používat a hlavně ji sklízet ve správnou . Jakmile rozmrzne půda, okamžitě vyžene – z tohoto důvodu je třeba . Reveň patří k nejranějším zeleninám. Pusťte rebarboru do své kuchyně a vyzkoušejte některý z následujících receptů:. Ne vždy stačíme všechnu rebarboru ze zahrádky zpracovat do buchet a koláčů. Moje maminka to řešila zavařením již upravené oslazené rebarbory do.


Zpracovat se dá syrová nebo dušená rebarbora na koláče, dá se z ní vytvořit . Až začne dozrávat ovoce a nebudete vědět, jak zpracovat rybíz, jahody, rebarboru nebo višně, zkuste je zpracovat do galetky. Třeba jahody s rebarborou v . Nejedná se o ovoce, jak by se podle způsobu použití mohlo zdát, ale patří mezi zeleninu. Přidává se do sladkého pečiva, salátů, připravují se z ní . Používejte jen mladou a čerstvou rebarboru.


Vybírejte tenké stonky, které ještě nejsou zdřevnatělé. Očistěte je, omejte a osušte. Před zpracováním není třeba rebarboru loupat, stačí ji omýt a nakrájet.


To a mnohem více se dočtete v květnové Marianne.

Poté rebarboru nakrájejte na kousky a pusťte se do sladkých kouzel. Na zahrádce dozrává ovoce a zelenina a je potřeba je nejen sklidit, ale i zpracovat. Využít lze i rebarboru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky