úterý 28. února 2017

Gladioly kdy kvetou

Tak zůstanou prakticky všechny listy zachovány a většinou ani není poznat, že květ byl z rostliny odříznut. Mečíky je nejlepší řezat ráno, kdy jsou dostatečně pevné . Gladioly neboli mečíky září výraznými barvami svých květů tak, že je. Pěstitelé jsou však občas zklamaní, když z vysazených hlíz vyrostou rostliny, ale květů se nedočkají. Co mečíky potřebují, aby rozvily krásné velké . Květy se otvírají postupně a vydrží dvojnásobně déle než .

Znakem této skupiny je odlišná stavba květu, kdy horní květní lístek je . Gladioly vysazujeme od dubna do května, kvetou na přelomu června a. Vrcholící léto je jejich čas, pečlivě ošetřované rostliny bohatě kvetou. Pěstování rostlin se stalo jejím koníčkem už v dětství, kdy v rodném . Mečíky, nebo také gladioly , není třeba popisovat, patří totiž k notoricky. Květenství se sklízí v době, kdy první květ na stvolu je plně vybarven. Pokud jsme experimentovali s dobou výsadby s cílem oddálit dobu kvetení , sklízíme později.


Prajem úspešnú sezónu a pekné kvety.

Kč poštovné a balné, pokud budu mečíky posílat poštou. Pro toto období jsou typické chryzan-. K rostlinám v květníku,. Proto si pro vyrývání vyberte nejlépe dobu, kdy je půda suchá.


Když vysadíte gladioly ve skupinách, často začnou uvadat nepravidelně, takže. Rostliny se doporučuje přihnojovat, a to především v době, kdy se . Je nutno mít na zřeteli, že řez květů rostlinu ochuzuje o část asimilační plochy v době, kdy nová hlíza není ještě zdaleka vyvinutá. U porostů, které slouží . Od okamžiku, kdy rostliny mají listy, můžeme začít hnojit. Poptávka po vodě roste během kvetení.


Mečíky netolerují sucho, takže je musíme pravidelně zalévat. Oba dva druhy jsou chráněné. Malou dávku Cereritu přidejte do půdy ještě v srpnu, kdy dorůstají hlízy v půdě a. Kdy sázet hlízy mečíků.


Druhé období nastává přibližně na přelomu června a července, kdy je vhodné porost zároveň přihnojit dusíkem, neboť začíná narůstat nová hlíza, . Mečíky ( gladioly ) jsou hlíznaté rostliny se vzpřímenými stonky, klasovitými květy. Důvod je jasný – mečíky kvetou krátkou dobu (zhruba dní).

Letos jsou rozrostlé,veliké, ale ostatním už kvetou a ty moje vypadají. Hlízy mečíku sklidíme ke konci září nebo v říjnu, kdy začnou žloutnout. Mečíky kvetou během června a července, potom jejich krása postupně uvadá.


Abyste se po jejich odkvětu mohli těšit na jejich barevné odstíny i . Gladioly jsou vytrvalé rostliny, které je potřeba na zimu uskladnit. Potřebují lehčí půdu. V polovině července se už blíží doba, kdy mečíky rozkvetou. Na jaře je opět vysadím a mečíky krásně kvetou , ale začnou docela pozdě. Někdo říká, že je lepší je po odkvětu vyrýt, cibulky nechat odpočinout . Krok za krokem vám poradíme, jak se o mečíky neboli gladioly starat.


Jelikož kvetení mečíku trvá v průměru dnů, zajistíte tak, že i jednotlivé. Mečíky odřezávejte do vázy ve chvíli, kdy jsou první květy na stvolech. N ejčasteji se cibulové hlízy mečíků vysazují během dubna a kvetou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky