pátek 7. září 2018

Nejlepší odrůda třešní

Platí ještě, že nejlepší jsou staré české švestky, červená jablka a další podobné tradiční odrůdy ? Ve skutečnosti se v našich zahradách a . Na chut mohou byt ruzne subjektivni nazory. K nejlepsim patri napr. Jakou třešeň do malé zahrady?

Rané i pozdní odrůdy třešní: Vybírejte dle odolnosti vůči. Odrůdy třešní se dělí podle tuhosti dužniny, barvy a tvaru plodu na srdcovky, polochrupky, tmavé chrupky a pestré chrupky. Rivan je velmi raná, . Třešně jsou totiž cizosprašné, květy potřebují pyl dalšího stromu. Výjimkou jsou ovšem nové odrůdy samosprašných třešní.


Jak vybrat a pěstovat třešně , čím se liší odrůdy chrupek a srdcovek. Plody pouze v zavlažované výsadbě dosahují velikosti plodů odrůdy Burlat. Celkové zhodnocení: Jedná se o pozdní odrůdu třešně s dobrou plodností.

Nejlepší bylo P-HL-A. P-HL-C morfologicky vzhledem připomíná spíše třešeň. Optimální opylovací odrůdy jsou pro ni Kerešova a Burlat. Třešňové odrůdy cizího chovu.


V naší době nikdo není překvapen, že v našich zahradách vedle jabloní a třešní rostou exotické křoviny a stromy . Udržovací řez je nejlepší provádět v létě, po sklizni. U višní si uvědomte, že kvetou a plodí na loňských výhonech. U odrůd se sklonem k vyholování větví je nutné . Raná stará odrůda třešní , tmavá srdcovka s kvalitními plody.


Raná velkoplodá samosprašná odrůda zakrslé třešně. Tovačov a Ostrožská Nová Ves, již dnes lze . Sweet Early Burlat Kaštánka, polochrupka polochrupka srdcovka. Pozdní kanadská tmavá chrupka, zraje v první půli července. Odolná v květu vůči pozdním mrazům.


Na Západě se často používají při výběru třešní. To je nutné ke snížení intenzity růstu stromů. Při volbě se mnozí nezkušení zahradníci řídí pouze znalostmi vlastností ovoce a zapomínají, že nejlepší odrůdy třešní jsou vybírány podle řady .

Všechny odrůdy třešní jsou cizosprašné, tzn. Kvůli jistým výnosům jsou opět nejlepší samosprašné odrůdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky