úterý 25. září 2018

Hosty bohyšky

Intenzita modrého zbarvení se stářím rostliny narůstá. Bohyšky ( hosty , funkie). Funkie, nazývané též bohyšky a latinsky hosta, jsou trvalky pocházející z Japonska, Číny a Koreje, rod zahrnuje přes 80 . HOSTY - Funkie, bohyšky.


Dlouhou dobu byly považovány za staromódní trvalku z předzahrádek našich babiček.

Toto mínění se, ale . Jsou výborné jako okraj trvalkových záhonů, podrost pod stromy, ale i do nádob. Dodáváme prostokořenné sazenice bez zeminy. Tentokrát si povíme o pěstování rostliny, která je okrasná více listem než květem, avšak o nic méně efektní.


Na zahradě pod keři a stromy, ale i na skalce, jich nikdy není dost. Pochází z východní Asie, zejména pak z Japonska, Číny a Koreje. Překrásné hosty se zajímavými listy v květináčích za super ceny.


Různé barevné kombinace listů pro krásné záhony do stínu.

Královna listových trvalek má hned tři jména. Znáte hosty , neboli funkie či bohyšky ? Nenáročné rostliny na pěstování s nádhernými dekorativními listy Celou nabídku najdete zde:. Vyniká hlavně svými velkými Přečtěte si více informací. Hosta, funkie, bohyška. Velké nádherně tvarované a zajímavě zbarvené listy bohyšek vyniknou na zahradě nad listovím veškerých ostatních rostlin.


Pěstování hosty ( bohyšky , funkie). Původně však pocházejí z Japonska, Koreje a Číny. Tento pin objevil(a) Zdenka Vodrážková.


Objevujte (a ukládejte) své vlastní piny na Pinterestu. Dají se použít jako solitérní rostliny, na obruby záhonů, jako . Dosahuje výšku sedmdesát centimetrů a její . Na snímku jsou působivě zarámovány starou jabloní. Moderníjsou sortimentální výsadby dlužich. Helleborus-orientalis-hybridy) nebo udatna lesní (Aruncus dioicus), máme-li jmenovat jenom některé.


Jak pěstovat bohyšky.

Jde o rostlinný druh, který se . Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Kvete ‎: ‎Květy se objevují od června do srpna Druh ‎: ‎trvalka Barva květu ‎: ‎bílá, fialová Rada pro tento den - 27. Známo je jich kolem čtyřiceti základních druhů, ovšem kromě nich mají hosty , bohyšky či funkie nepřeberné množství kultivarů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky