čtvrtek 20. září 2018

Kopretina bílá čeleď

Kosmická loď plná zeleniny. Pokud budete postupovat podle určitých pravidel a seznámíte se s nároky jednotlivých rostlin, dočkáte se bohaté . Pokud pěstujete ve fóliovníku či skleníku salátové okurky - hadovky a máte problémy s padlím, tento způsob vám umožní omezit až úplně odstranit tento problém . Okurky nenechávejte přerůst. Rostliny je potřeba vyvazovat k opoře.

Na pomoc si pozvali odborníka Jana Prášila, aby jim doporučil, jaká semena okurek mají zvolit, jak je vysít a vysazovat. Chceme umožnit pěstitelům okurek pěstování vlastních semen a udržování vlastních oblíbených odrůd. Zeleninová zahrada bez rajčat, okurek a paprik by byla jako rybník bez vody. Nemusíme je vyvazovat a vyštipovat.


Menší podíl práce – polní okurky není třeba vyvazovat , nezbytně nutné není ani zaštipování. Dlouhá sklizeň – při dobrém počasí plodí okurky až do poloviny října. Ocelový vyvazovací drátek v plastu do kleští Zanon ZL-25.

Ocel není biologicky rozložitelná. Proč vertikální pěstování okurkám svědčí? Protože okurka je popínavá liána, a když . Aby se vám okurky nepolámaly, je dobré přidat ke každé oporu a přivázat je. I jednotlivé stonky s plody pak můžete vyvazovat . Dneska jsem to vyvazoval cca dvě hoďky.


Chcete-li sklízet skleníkové okurky z letního rychlení v červnu, je nejvyšší čas začít s výsevem ještě v dubnu. Nechtějí vám okurky příliš plodit? Začínají žloutnout a hnědnout od špičky, čili plesnivět, již malé, teprve vyrůstající plody? Listy jsou napadené . V tuto dobu vrcholí sklizeň okurek – nakládaček i salátovek a sběr i zpracování okurek je na každodenním programu. Věřili byste, že i salátové okurky nebo hadovky lze s úspěchem vypěstovat na Vašem.


Jak prořezávat a vyvazovat ostružiník? Díky tomuto domácímu přírodnímu hnojivu rostou moje rajčata a okurky rychleji a nejsou napadeny žádnou nemocí. Užitkovou zahrádku s okurkami , paprikami a nebo rajčaty lze vytvořit kdekoli.

Při vyvazování výhonů je výhodné vzájemně proplétat výhony jednotlivých rostlin. Biomin - rajčata, papriky a okurky kg. Tyčková jsou proto, protože se musí vyvazovat k tyčce (asi metru dlouhé, kus je v zemi). To u keříčkových se to . Tahle odrůda pochází z Ruska, typická pro pěstování na předměstí a venkově.


Vypěstujte si na zahradě ruské, malé okurky. Kromě toho, že jsou zdravé a lze je. Infekce se šíří hlavně ve vlhkém prostředí, proto je potřeba okurky preventivně vyvazovat do . Ve skleníku se okurky vyvazují, aby se rostlina vedla do výšky.


Je to také i nepřímá ochrana proti plísni okurkové. Při použití sítě se nemusíte o své rostliny bát, bez jakéhokoli vyvazování unese libovolné množství i těch největších okurek. Lze ji však použít též pro okrasné .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky