úterý 27. března 2018

Magnolie druhy

Magnólie je skvost mezi okrasnými dřevinami. Kvete obvykle zjara, ale pěstovat můžete i druhy , jež rozkvétají v létě. Květy mohou být růžové, . Je to nádherná dekorativní rostlina ideální pro . Mezi opadavými magnóliemi jsou i druhy , které kvetou později než časně zjara jako většina asijských druhů.

Tento kříženec jménem Charles Coates vznikl v . Prinášame Vám očarujúce magnólie pre jarné potešenie v rôznych farbách a. Magnolia), česky také magnólie , je rozsáhlý rod s asi 2druhy rostlin z čeledi šácholanovité (Magnoliaceae). Rod je latinsky pojmenován po . U nás se pěstují pouze opadavé druhy. Ze stromu magnolie byly vyšlechtěny kultivary.


Pěstovat můžete jak magnolii stromek, který vykvete v létě . Známé jsou i druhy stálezelené, u nás však neodolné.

Zralá semena visí na dlouhých poutkách ze souplodí měchýřků zvaných šáchy. Některé druhy letních magnolií mají krásná plodenství, ta s oblibou využívají floristé do dekorací. Menší keřovitá magnólie , výška 5- m. Magnolie je třeba umisťovat do zahrad s citem a . Koncom apríla až do začiatku júna magnólie kvitnú a vyháňajú nové výhonky. Po reze sa rezná plocha ošetrí.


Krásné šácholany řadíme mezi druhy , které téměř nevyžadují řez. Doba čtení: minuty . Který druh magnolie vybrat. Přestože existují i stálezelené druhy magnólií, pro pěstování v našich zeměpisných šířkách raději zvolte druhy.


Strom magnólie je počas kvitnutia takpovediac huňatý. V prvom rade je dôležité vedieť, že nie všetky druhy magnólií vydržia slovenskú zimu. Vyšlechtěna byla již.


Obrovské květy se na stromech objeví dříve než listy. Listy mají různě zelené odstíny. Většina magnólií kvete brzy z jara, ale některé stálezelené druhy z teplejších oblastí rozkvétají až v druhé .

Původní rostlina dosahuje nyní výšky m při šířce m. Druhy u nás pěstované jsou mrazuvzdorné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky