pátek 9. března 2018

Černá plíseň v trávníku

V okrasném trávníku , který mám okolo domu již zhruba let se loni objevila asi houba tmavě zelená, ve vlhku vylučující sliz, za delšího sucha vysychající a tvořící . Plíseň v trávníku - plíseň sněžná nebo kornatka? Původní název: plíseň sněžná. Travní rostliny odumírají. Mezi infekční původce patří viry, bakterie a především houby ( plísně ). Na trávníku vytvářejí nepropustný povlak tmavě zelené až černé barvy. V trávníku se náhle objevili černé skvrny.


Mít tolik dolarů, kolik bylo v letošní sezoně dolarových flíčků na trávnících , tak jsem miliardářka. Nejčastěji se vyskytujícími nepřáteli všech trávníků jsou rzi, plísně a padlí. Rez travní (Puccinia graminis) – černá rzivost trav. Sněžná plíseň se objevuje na podmáčených místech, které byly dlouho zakryty.


Později se objevují také tmavě černé vypouklé zimní výtrusy. Sněžná světlorůžová plísňovitou trav ( plíseň sněžná), foto poskytl doc. Choroby v trávníku. Už ale přemýšlejte, jak trávník zbavíte sněhové plísně a prohlubní, v nichž se usazuje voda. Z trávníku utrápeného dlouhou zimou by většina . Vyskytují se především při mírných zimách vzhledem k déle přetrvávajícímu . Plíseň sněžná (Fusarium nivale) - na trávníku se objevují drobné.


Jestliže se v trávníku objeví povlak zeleného nebo černého slizu, pak to . Pokud jsou na trávníku fleky, nemusí být způsobeny jenom plísněmi. Příčinou by mohlo být například použití nesprávného hnojiva nebo jeho aplikace nebo jiné . Pokud v tomto období vidíte na svém trávníku zahnědlé fleky, pak jde pravděpodobně o plíseň sněžnou. Nejdříve se na trávníku začnou tvořit zažloutlé skvrny velikosti podšálku.


Většinou nás nenapadne, jakou hrozbu mohou znamenat. Příčinou skvrn na trávníku vytvořených plísněmi je dlouhodobě ležící sníh. Poměrně častou chorobou je rez, např. Palušková hniloba (Typhula incarnata) se projevuje podobně jako plíseň sněžná. Cladosporium, Ascochyta) Příznaky jsou hnědé, nafialovělé až černé skvrny s . Popis: Černý povlak modrými řasami mezi jednotlivými druhy trav na trávníku.


Možný postřik na plíseň sněžnou v trávníku. Ostražitý zahradník se může zajímat: Co je to tmavé věci na mém trávníku ? Je to slizovitá plíseň , která má mnoho odrůd. Postřik proti plísni sněžné v trávníku jen jak.


Vhodné je do půdy na rozhraní okraje trávníku svislé vložení silnější černé nebo. Nejčastější chorobou trávníku je plíseň sněžná, která napadá travní porosty .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky