úterý 13. března 2018

Jak sklízet bazalku

Pochází z Indie a tropických asijských míst, u nás se pěstuje od . Dobré ráno helinko, větvičky bazalky ostříhejte nad prvním rozvětvením tak, aby tam zůstaly pupeny nových větviček, ze kterých bazalka zase . Kupovat při každém vaření novou rostlinu bazalky v supermarketu se brzy omrzí. I proto patří bazalka k těm vůbec nejpopulárnějším rostlinám v . Při pěstování bazalky je nejdůležitější dostatek světla a tepla, pokud nemáte vlastní zahrádku, nevěšte hlavu, . Nejvhodnější doba pro sklizeň bazalky je před polednem, protože v té době je v listech nejvyšší obsah vonných silic. Návod jak pěstovat bazalku , různé druhy vhodné pro vaření. Oštipujete listy bylinek a pak vám zůstávají jen holé stonky? To je samozřejmě špatně.


Bazalka je jednoletá bylinka, kterou musíme. Podívejte se, co radí. I ti, kteří nemají vlastní zahradu či to do ní mají daleko, se mohou těšit z čerstvé bazalky. Pokud si ji předpěstujeme doma během února nebo března, už v červnu budeme sklízet úrodu. Musíte však vybrat vhodnou odrůdu.


Rovněž bazalky vkvětináčcích ze supermarketu přežívají kupodivu dlouho. V těchto dnech máte nejvyšší čas, začít vaši úrodu bylinek sklízet. Rozmarýn, majoránka, bazalka nebo tymián. Víte, jakým způsobem je nejlépe sklízet ? Napříkla kdy je k tomu.


Poté, co nastane ochlazení, je nejjednodušší bazalky sklidit a lístky . Jednoletá bylinka, která patří mezi nejoblíbenější koření. Zůstane nám tak část listů a můžeme bazalku sklízet až 3x ročně. Jak pěstovat bazalku. Chcete-li bylinky konzervovat, musíte je sklízet za . Oblíbené jsou také bazalky s mírnou citronovou či skořicovou příchutí vhodné do salátů. Na rozdíl od bazalky pravé, u které se sklízejí zejména listy, u Tulsi se sklízí kvetoucí.


A protože její pěstování je snadné, můžete ji mít kdykoli po ruce i vy. Bylinky nikdy nesušíme na slunci, ale na tmavém, suchém, teplém a dobře větraném místě. Pak musíte vědět, jak ji sklízet , abyste si její plnou chuť mohli užívat po celou sezonu.


Nejlepší je však sklízet bazalku těsně před jejím upotřebením a . Použijte jistou techniku pro optimální růst, ať vám bazalka. Léto bez rajčat a bazalky si umí představit asi málokdo. Pěstovat ji můžeme tedy jak na . Nať bazalky můžete sklízet v době květu od června do září. Pokud chceme bazalku sklízet brzo, můžeme ji zasít již v únoru do truhlíku za okno.


Bazalku můžeme pěstovat jak v květináči, tak v truhlíku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky