pondělí 28. srpna 2017

Pěstování mečíků v nádobách

Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci: Dobrý den,. Mečíky – jak je správně pěstovat. Jde o hlíznaté rostliny, hlíza obvykle . Základní pravidlo pěstování těchto hlíznatých rostlin zní: Každý rok jim musíte najít.


Patří k vašim oblíbeným rostlinám mečíky neboli gladioly? Jejich barevná stupnice předčí mnoho květin Značná obliba .

Více o pěstování , moření, výsadbě, řezu a přezimování na mém videu. KOMENTÁŘ K VIDEU: GLADIOLY, MEČÍKY. Pěstování gladiol neboli mečíků není úplně . Jejich nepřeberná pestrost barev a tvarů nás doslova . Existuje na 2druhů, pěstují se však jen některé. Rostlina je oblíbená pro své nálevkovité květy, které sladce voní. Nesou nejrůznější barvy.


Náročnost na pěstování ‎: ‎bez nároků Kvete ‎: ‎Rostlina kvete od července do září Doba květů ‎: ‎Červenec, srpen, září Substrát ‎: ‎půda bohatá na humus Gladiolus: výsadba, pěstování a péče v květináčích a nádobách cs.

Je vhodné zapracovat min. Výhodou je možnost umístění nádob v přiměřené teplotě v domě, v kotelně,. Když kultura mečík obvykle doporučuje dodržovat kulturní změnu, aby se zabránilo šíření nemoci.


Ale malá velikost infield vždy . Zaujímají přední místo v produkci venkovních květin určených pro řez. Při správném pěstování dorůstají do výšky až metr a půl. Jediná rostlina vytvoří v hroznu patnáct . Mnozí, kteří již déle pěstují mečíky , určitě potvrdí, že během větrného a. Proto se více osvědčilo pěstování v pásech s oporou nebo pěstování. Více informací a rad k pěstování naleznete také zde: PORADNA: Návody, choroby,.


Cibuloviny také dobře kvetou v balkonových truhlících a jiných nádobách. Nádoby s rostlinami ponecháme na světle, urychluje se tím nasávání roztoku. Preparovat lze také jednoduše žehlením (např. listy mečíků , kosatců, trávy).


Na území Mexika pěstovala civilizace Aztéků botanické jiřiny (jiřinky). V písčitohlinitých půdách prospívají mečíky nejlépe, dobře rostou a brzy kvetou. Jen jiřinky, mečíky , dosny, většinu tulipánů a další druhy z půdy vyjmeme a. Hlízy měčíků můžeme ze záhonů vyjmout asi měsíc po odkvetení.

Nezapomeňme ani na zazimování exotických hlíznatých rostlin v nádobách. JAK NA PĚSTOVÁNÍ CITRUSŮ. V takovém případě doporučujeme hlízy namočit přes noc do nádoby s vlažnou vodou.


Při větším počtu odrů a zejména u pěstování jiřinek pro výstavní účely,. Nové druhy nižších hrnkových pivoněk lze pěstovat v různých hrncích, nádobách , květináčích.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky