úterý 13. prosince 2016

Orchidej stříhání kořenů

Pravidelnou zálivku vyžaduje hlavně máta , bazalka, petržel či pažitka. O něco málo sušší půda naopak nevadí levanduli, rozmarýnu nebo . Kromě zakořeněných výhonků si můžete mátu namnožit nebo odnést od kamarádů i ve. Pokud plánujete pěstovat mátu jeden rok, nemá smysl ji hnojit. Pěstování bylinek je velmi snadné a bylinková zahrádka se dá.


Zejména víceleté bylinky, jako levandule, máta nebo šalvěj jsou pro. Máta peprná se dá pěstovat ze semínek, ale ještě lépe to jde ze sazeniček. Potřebuje hlavně vodu, proto je důležité ji často zalévat, ale pozor, . Máta se obecně nepěstuje ze semen jako například bazalka nebo meduňka. Pro pěstování máty stejně jako pro pěstování ostatních bylinek existují v obchodech a. Na zálivku nezapomínejte ani v případě, budete-li ji pěstovat v zimě doma na okně. V zimním období se může zálivka omezit, ani tak nesmí půda . Máty jsou trvalky a snadno se pěstují.


Vyžadují pravidelnou a. Tento způsob pěstování byl využíván již ve starém Římě. Bylinky vhodné k tomuto způsobu pěstování jsou hlavně: petržel, tymián, majoránka, máta ale i řada . Běžné byliny, které u nás pěstujeme na záhonech, jako jsou máta , meduňka, levandule, pažitka, libeček, zimu bez větších obtíží přežívají. V zimě si navíc můžeme brát čerstvé lístky máty přímo z květináče umístěného v interiéru.


V případě máty se nedoporučuje množení semeny, . Při slabém osvětlení jsou rostliny velmi slabé a vytáhlé a je lepší je nechat zimovat venku. Je velmi životaschopná, a tak jí nebude vadit, když na ni občas . Máta se chová jako plevel, roste rychle a bez větší péče. Volte samostatný květináč, máta by ostatním bylinkám nedala prostor. Podrobný postup jak pěstovat bylinky ze semen v bytě, na balkoně i na zahradě. Tymián zůstává zelený celý rok – v zimě venku jeho lístky trošku zešednou.


Bylinky - pěstují se hojně nejen na zahradě, ale i na balkóně. To platí hlavně o těch nejoblíbenějších, mezi něž patří bazalka, pažitka, petržel či máta. Jaké bylinky si můžeme doma vypěstovat v zimě ? Marocká čajová máta Mentha spicata Doba výsadby: Na venkovní stanoviště. Máta : další bylinka, kterou užijete jak na čaj, tak při vaření nebo pečení.


Oblíbených bylinek se nemusíte vzdát ani v zimě. V bytě můžete přes zimu pěstovat mátu , majoránku, šalvěj, tyminán, pažitku či naťovou . I když nejsou kdovíjak. Poradíme vám, jak tyto tradiční bylinky pěstovat a využít v kuchyni. V zimě může namrznout, téměř vždy však znovu obrazí. Levadule se dá využít i jako.


Mátu zazimujte, petrželku přemístěte dovnitř. Letošní podzim byl mimořádně teplý a slunný, ještě nedávno jsme se mohli .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky