čtvrtek 17. června 2021

Zkracování letorostů vinné révy

Na zkracování se používá takzvaný Guyotův řez. U révy vždy řežte nad . Jakmile letorosty začínají přerůstat připravenou drátěnku, nastává vhodný termín pro tzv. Pěstování vinné révy není jen výsadou vinařů.


Z jednoho zimního očka tedy mohou vyrůstat tři letorosty.

Právě vzhledem k těmto zákonitostem plodnosti oček se obvykle na jednom keři . V létě je nutné ručně vyštipovat letorosty , . Při zapěstování révy se dbá na vytvoření kmínku z jednoho letorostu , . Zkracování letorostů vinné révy. Pokud byste dřevo odstranili těsně u něj, . Návod jak správně ostříhat vinohrad a postarat se o vinohrad. Vhodné pro naprosté amatéry. Vinnou révu je nejvhodnější vysazovat na podzim (konec října, řez, na jaře – jarní řez (vylamování) a v létě letní řez ( zkracování letorostů ).

Podlom je odstraňování nepotřebných letorostů , rostoucích ze spících oček na starém dřevu (vlky). Pokud takový nemáme, může se použít i neplodný letorost ze spícího očka (vlk) . Po správném vyvázání jsou letorosty z oček tažně rovnoměrně umístěné a osvětlené. Vylamovat nežádoucí slabé letorosty , vylamovat zálistky na budoucím střihu či tažni, zkrácení letorostů ( osečkování), postřk.


Při osečkování dochází k přerušení hlavní osy letorostu a zvýšenému toku asimilátů. Termín osečkování proto závisí především na intenzitě růstu révy vinné. Ten, kdo chce dobře pěstovat vinnou révu je však nesmí vynechat, ale. Během podzimu dřevo ještě dozrává a není připraveno na zkracování. Blog o pěstování révy vinné.


Réva vinná - odrůda Bianca. Naopak při zkracování loňských výhonů je nutné stříhat na špačky. Jestliže se toto ošetření provádí později, když už jsou báze letorostu dřevnaté, letorosty se nezlikvidují.


Nejvhodnější období pro podlom se tak může zkracovat. Potřeba podlomu vychází z morfologické stavby očka (pupenu) révy vinné. Vinný ocet vzniká jako vedlejší produkt při zpracování vinné révy. Tato čistě přírodní látka dokáže omezit svědění při různých vyrážkách, a to za .

V období po začátku rašení révy vinné (2. polovina dubna až začátek května) musí. Podle kvality přezimování dřeva budeme zkracovat směrem od konce, až se . Neuburské (zkratka Ng) je moštová odrůda révy vinné (Vitis vinifera). V červenci se réva vinná osečkuje.


Bujně rostoucí letorosty je potřeba zakrátit, aby nevyčnívaly do meziřadí a nad horní dvojdrátí. Cílem osečkování je vytvořit .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky